Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:425988
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Zīmola nozīme un pārdošanas veicināšana tirgū    4
2.  Mārketinga vadība un zīmola stratēģijas noteikšana    9
3.  Zīmola konkurētspējīgās priekšrocības un vērtība    17
4.  Zīmola ietekme uz preces virzīšanu tirgū    22
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    25
  LITERATŪRAS AVOTI    26
Фрагмент работы

IEVADS
Mūsdienu biznesa pasaulē zīmola nozīme ir kļuvusi ne vien par uzņēmēju izprastu patiesību, bet arī par gluži vai modes lietu. Gandrīz katru dienu tirgū parādās nebijuši produkti, kuri nes sev līdzi ne vien novitātes, bet arī zīmolus. Daudzi no šiem jaunajiem produktiem kļūst par kategorijas aizsācējiem, iekarojot jaunas tirgus nišas ar saviem centieniem pārliecināt patērētāju, ka produkts, bez kura līdz šim ir bijis iespējams dzīvot, tagad pārvērtīs viņu ikdienu.
Arī Latvijā arvien vairāk ienāk starptautisku kompāniju plaši pazīstami zīmoli, tādējādi liekot vietējiem ražotājiem un tirgotājiem konkurēt ar tiem. Tāpēc arī vietējiem ražotājiem un tirgotājiem ir jāspēj radīt jaunus zīmolus vai arī jaunas tirgus iespējas, piemēram, pārdodot savu saražoto produkciju, kādam zināmam zīmolam, kas to tirgo ar savu zīmolu.
Coca-cola, BMW, Rimi, Laima - šie visi ir zīmoli, kas katram no mums izraisa kaut kādas zināmas emocijas. Taču visi šie zīmoli pārstāv ne tikai kādu noteiktu produktu, tie pārstāv to kompānijas, kā arī izcelsmes valstis, kas arī diezgan daudz pasaka par zīmolu un ir par pamatu pircēja izvēlei.
Uzņēmējiem veiksmīgas darbības stratēģijas izstrādāšanai tirgus konkurences apstākļos, ir ne tikai jāizstrādā unikāls un vienreizējs produktu klāsts, bet arī jāpiedāvā tirgus prasībām atbilstoša kvalitāte. Mūsdienās zīmolam ir arī noteicošā loma kompānijas tālākai attīstībai. Tai jāpiedāvā tieši tāds zīmola veids, kādu to vēlas patērētājs, pretējā gadījumā tai nav izaugsmes iespējas un zūd kompānijas galvenais mērķis – gūt peļņu.
Pēc autoru domām šī tēma ir šobrīd aktuāla tāpēc, ka pircēji ļoti bieži izvēlas iegādāties preces ar konkrētu zīmolu, jo uzskata, ka zīmols nes sev līdzi ne tikai kādu noteiktu vārdu, bet arī kvalitāti, statusu sabiedrībā un labu pēcpirkuma apkalpošanu.

1. Zīmola nozīme un pārdošanas veicināšana tirgū
Vācu un angļu valodā lietotais vārds brand ir ģermānisms, kura nozīme ir saistīta ar dedzināšanu, degšanu un ugunsgrēku, latviešu valodā tas izmantots aizguvumos no vācu valodas vārdiem - brandvīns, brandmūris.
LZA (Latvijas Zinātņu akadēmijas) Terminoloģijas komisija (TK) uzskata, ka daudznozīmīgo angļu vārdu brand arī jaunajā, t. i., vispārināta tēla, nozīmē nebūtu vēlams aizgūt, bet labāk tā vietā lietot vai nu līdzīgā nozīmē jau lietoto vārdu marka (kā to dara vācu valodā), vai kādu jaundarinājumu. Tā kā vārds marka latviešu valodā jau izmantots dažādās joprojām aktuālās un atšķirīgās nozīmēs, tātad — ir daudznozīmīgs (tērauda marka, zīmogmarka, Vācijas marka), LZA TK atzīst, ka jaunajā angļu vārda brand nozīmē latviešu valodā priekšroka dodama jaunvārdam zīmols, kam par paraugu izmantots Mīlenbaha – Endzelīna Latviešu valodas vārdnīcā dotais vārds zīmolis. [11]
Zīmolu ir iespējams definēt dažādi:
„Zīmols – tēls, kas saistīts ar prečzīmi, firmas zīmi, logo u. tml. vārdu, vārdkopu, grafisku veidojumu, simbolu vai citu vienumu – personu, firmu, preci vai pakalpojumu.” [11]
Amerikas Mārketinga asociācija (American Marketing Association) definē zī¬molu kā nosaukumu, terminu, zīmi, simbolu vai dizainu, vai to kombināciju, kas paredzēta pārdevēja vai pārdevēju grupas preču vai pakalpojumu identifikācijai vai to atšķiršanai no konkurentu precēm vai pakalpojumiem [6, 401. lpp.]

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация