Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:367848
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kas ir zīmols

Sensenos laikos zīmoli bija parastas sadzīves preces – ziepes, tēja, veļas pulveris, apavu krēms, tie bija apnicīgi ikdienas izstrādājumi, kurus izlieto un nopērk citus vietā . ASV mārketinga asociācija definē zīmolu kā nosaukumu, terminu, zīmi, simbolu vai dizainu, vai to kombināciju, kas paredzēta pārdevējam, vai pārdevēju grupas preču vai pakalpojumu identifikācijai vai atšķiršanai no konkrētām precēm vai pakalpojumiem(1). Bet kopš 19.gadsimta deviņdesmitajiem gadiem tirgū sāka ienākt zīmoli ar Vārdu. Zīmols noteica standartus, kuriem kāda konkrēta prece atbilda, tai bija noteikta kvalitāte, cena. Šajā industrializācijas periodā strauji attīstoties komercijas un ražošanas sfērām sākas veidoties korporatīvās identitātes jēdziens. Vārdu salikumu „korporatīvā identitāte” izveidoja Volters Marguliss piecdesmitajos gados aizsākot konsultāciju biznesu ASV. Viņš to lietoja, lai apzīmētu darbību, kuras ietvaros itin visas kādas organizācijas vizuālās izpausmes tiek veidotas tā, lai radītu konsekventi korporatīvu veselumu, kas saistītos ar noteiktu tēmu, pozīciju, individualitāti(2). Tas radīja jaunas iespējas piesaistīt cilvēku uzmanību kādai konkrētam zīmolam.
Praksē un literatūrā , iztirzājot jautājumu par zīmolu, tiek runāts par zīmola komunikāciju kompleksu, ar kura palīdzību izveido un uztver zīmolu un līdz ar to arī uzņēmumu un tā produktus .Zīmols palīdz atšķirt produktus un citu līdzīgu produktu piedāvājumu klāstā. Mārketinga vēsturē iepriekšējā posmā uzņēmuma likteni noteica produkts, bet laikiem mainoties , uzņēmums vairs neuzskata , ka neveiksme( ja tāda ir) vainojams produkts, bet uzskata, ka vaina slēpjas zīmolā. Tātad vaina nav meklējama produktos, kas atrodas veikalu plauktā, bet gan tajā apstāklī, kā šis produkts tiek pasniegts un kā tas asociējas pircēju apziņā, uztverē. Asociācija
(latīniski associatio- savienošanās)- tāds sakars starp vai vairākiem psiholoģiskiem veidojumiem (sajūtām, uztvērumiem, priekšstatiem, jūtām un vēlmēm u.tml.)kur, aktivizējoties vienam veidojumam , aktivizējas arī citi(3).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация