Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:654639
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ŽULTSPŪŠĻA UN ŽULTSVADU IEVAINOJUMI.
1. Žultsvadu slēgtie bojājumi ir rets traumas veids un sastopams 5% cietušo ar aknu slēgto traumu. Ievainojumi konstatējami reizē ar žultspūšļa plīsumu un aknu viscerālās virsmas bojājumu. Sastopami arī žultspūšļa atrāvumi no savas gultnes aknās. Šādas traumas rodas no tieša sitiena pa vēdera labo augšējo daļu vai no kritiena uz cieta priekšmeta.
Klīnika. Plīsumiem raksturīgs šoks un sekojoša peritonīta attīstība. Šoks rodas stipro sāpju dēļ un no asiņošanas vēdera dobumā. Žults peritonīta gaitas īpatnība ir smaga vispārējā intoksikācija. Ja ir žultspūšļa un žultsvadu subserozi plīsumi, var attīstīties retroperitoneāla flegmona ar pietūkumu un sāpīgumu mugurpuses jostas daļā.. Daļai slimnieku var rasties žultsvadu asiņošana, kam raksturīgas stipras sāpes labajā paribē un dzeltes attīstība.
Ārstēšana. Operatīva. Operācijas laikā vizuāli noskaidro žultsvadu bojājuma lokalizāciju un apmērus, izmanto intraoperācijas holangiogrāfiju. Žultspūšļa plīsums jeb tā atrāvums no aknu gultnes ir indikācija holecistoktomijai. Zemaknu žultsvadu sieninū bojājumus iespējams sašūt, uz laiku nodrošinot ārējo drenāžu.
2.Žultsvadu vaļējie bojājumi. Rodas pēc durtiem un šautiem vēdera dobuma ievainojumiem. Klīnika un ārstēšanas principi ir lidzīgi kā slēgtiem žultsvadu bojājumiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация