Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
11,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:817176
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uzņēmumu paredzēts veidot kā sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) „Auto rats”, to dibinot 2006. gada decembrī. Tas būs autoserviss ar ikdienā visnepieciešamāko un pieprasītāko pakalpojumu klāstu vieglo automašīnu īpašniekiem. Autoservisu domāts veidot, apvienojoties šīs nozares speciālistiem gan ar personīgajiem kapitālieguldījumiem, gan kopīgā darbībā, balstoties uz iepriekšējo pieredzi. Tas arī būs pamats optimāla uzņēmuma veidošanai ar savdabīgu piedāvājumu.
SIA „Auto ratu” paredzēts izvietot īrētās telpās, kas atrodas Līčos, Pļavu ielā 12, bijušā autokombināta brīvajā teritorijā, kur atrodas šādam nolūkam piemērotas un neaizņemtas telpas sakarā ar iepriekšējo uzņēmumu likvidēšanos. Ņemot vērā pieredzi un pazīšanos šajā sfērā, ir iespēja iegādāties lietotus auto pacēlājus uzņēmuma pamatdarbības nodrošināšanai, kas ievērojami samazinās starta kapitāla lielumu. Pārējais nepieciešamais aprīkojums būs jauns. Esošajās telpās un teritorijā darbojas nepieciešamās komunikācijas normālu darba apstākļu nodrošināšanai, tātad nebūs vajadzība piedalīties teritorijas uzlabošanas projektos, bet tikai būs jāapmaksā izīrētāja sniegtie pakalpojumi.
Pieredzējušie speciālisti uzņēmuma normālai darbībai piesaistīs tikai strādāt spējīgus darbiniekus, lai klientiem nebūtu pretenziju pret uzņēmuma sniegto pakalpojumu kvalitāti un termiņiem. Jēdzienā termiņi arī slēpjas uzņēmuma savdabīgais piedāvājums – klientiem būs iespēja izvēlēties pakalpojumus ar pierastajiem termiņiem rindas kārtībā vai arī maksimāli īsus termiņus ar reālu nodrošinājumu un paaugstinātu produkta cenu. Biznesa plānā pirmajam darbības gadam būs atainoti standartpakalpojumi ar standarta izcenojumiem un pilnīgu uzņēmuma noslodzi, kas ir plānā pielīdzināts situācijai, kad klienti izvēlas arī pakalpojumus ar saīsinātiem termiņiem un paaugstinātu apmaksu, bet uzņēmuma noslodze nav pilnīga un šāda situācija ieņēmumu rādītājos pielīdzināta iepriekšminētajai standartpakalpojumu situācijai. Potenciālās rezerves īstermiņa pakalpojumu nodrošināšanai ir maiņas detaļu piegādes operativitātē, izmantojot divus sagādniekus, un divu darbinieku piesaistē vienas automašīnas remontā, kad blakus postenis nav noslogots. Nākotnē tas prasīs uzņēmuma jaudas palielināšanu un papildus darbinieku piesaisti, bet ne pirmajā darbības gadā. Perspektīvā uzņēmums plāno pārsvarā pāriet uz maksimāli īsiem termiņiem principiāli, ņemot vērā iespējamo tirgus pieprasījumu. Tā arī būs galvenā atšķirība no konkurējošiem autoservisiem. Potenciālie klienti varēs izvēlēties, cik ilgs termiņš būtu pieņemamāks viņu dzelzs zirgu labošanai.
Tā kā autoremonta speciālisti piedalīsies uzņēmuma dibināšanā ar savu personīgo kapitālu, ir pamatota cerība uz nopietnu attieksmi pret darbu un uzņēmuma eksistences un augšanas iespējām. Šāda veida uzņēmumam nav pārāk sarežģīts veidošanās process, bet ir nopietni jādomā par savu tirgus nišas ieņemšanu un klientu piesaisti ar savdabīgu piedāvājumu. Tāpēc vienmēr jābūt soli priekšā konkurentiem. To iespējams panākt ar lielu pieredzi šajā nozarē, uz ko arī balstīsies idejas autori un realizētāji.
Uzņēmējsabiedrības pamatkapitāls uz 2006. gada 1. jūnijā ir 7000 Ls , kas sadalās 70 daļās. Katras kapitāla daļas nominālvērtība ir 100 Ls.
Daļu īpašnieki ir četras fiziskas personas, uzņēmuma darbinieki, kuri veidos uzņēmuma valdi un piedalīsies SIA „Auto rats” pārvaldē, peļņas sadalē un citu uzņēmumam vitāli svarīgo jautājumu lemšanā, kā arī sabiedrības mantas sadalē likvidācijas gadījumā.
Uzņēmuma dibināšanas ieceres autors Jāzeps Kukulis būs uzņēmuma vadītājs, nodarbosies ar pārdošanas veicināšanu, koordinēs un kontrolēs pakļautā personāla darbību. Dzintars Kukulis izpildīs uzņēmuma grāmatveža pienākumus. Pašā uzņēmuma darbības karstākajā krustpunktā – pamatdarbu vadīšanā un kontrolē atradīsies darbu vadītājs Ernests Lagzdiņš. Ar viņu ciešā sadarbībā strādās remontam nepieciešamo rezerves daļu un materiālu sagādnieks Mārtiņš Krečetņikovs. Tādas funkcijas pildīs uzņēmuma dibinātāji un valdes locekļi ikdienas darbībā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация