Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:279833
 
Оценка:
Опубликованно: 25.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  NODAĻA.Bizness, tā raksturojums.    7
1.1.  Uzņēmuma apraksts    7
1.2.  Personāls    9
1.3.  Pakalpojumu raksturojums    11
1.4.  Klienti un tirgus situācija    12
1.4.1.  Mērķauditorija    12
1.4.2.  Konkurenti    13
1.4.3.  Virzība tirgū    17
1.5.  Problēmas un riski    18
2.  NODAĻA.Finansu informācija    23
2.1  Naudas plūsmas plāns    23
2.2  Uzņēmuma izmaksas    26
2.3  tabula - pastāvīgās izmaksas    26
2.3  Peļņas vai zaudējumu plāns    27
  Secinājumi un priekšlikumi    30
  Izmatotās literatūras un avotu saraksts    32
Фрагмент работы

„Cilvēki uzsāk biznesu dažādu apsvērumu vadīti – lai iegūtu peļņu, neatkarību vai izmisuši ilgstošā bezdarba dēļ” [17;9]. Tomēr jebkuram uzņēmējam, uzsākot savu neatkarīgu darbību, nepieciešams skaidri orientēties nākotnes finansiālajos materiālos, darba un intelektuālajos resursos, to iegūšanas avotos. Tāpat ir jāmāk precīzi izskaitļot to efektivitāti un pielietojamību firmas darbībā, lai gūtu sekmīgus rezultātus un peļņu.
Mūsdienu tirgus ekonomikā uzņēmējs nespēs gūt stabilus panākumus, ja konkrēti un pamatoti neplānos savu darbību, ja patstāvīgi neievāks un neapstrādās informāciju par mērķtirgu, konkurentiem, uzņēmuma iespējam un perspektīvām. Neskatoties uz lielo uzņēmējdarbību formu dažādību, eksistē noteikumi, kas saistoši praktiski visām uzņēmējdarbības formām, kas nepieciešami tādēļ, lai savlaicīgi sagatavotos potenciālajām grūtībām vai briesmām un prastu tās apiet, līdz ar to samazinot risku un maksimāli sasniegt nospraustos mērķus. Tieši, pamatojoties uz to, ražošanas uzņēmuma stratēģijas un taktikas noteikšana ir vieni no galvenajiem uzņēmumu balstiem. Kā vispārpieņemta forma stratēģijas un taktikas izstrādē ir atzīts biznesa plāns, runājot Alana Vesta vārdiem: „Tas ir instruments tagadnes attīstībai caur mēģinājumu un kļūdu procesu, lietojot kompānijas pieredzi un sasniegumus pagātnē, lai reālistiski iezīmētu ceļu nākotnē” [17;17.]. Tātad vienkāršākiem vārdiem runājot, plāna mērķis ir panākt visizdevīgāko un pieejamāko kompromisu starp to, ko uzņēmums GRIB un ko VAR patiesībā. Tā izstrādes mērķis ir saimnieciskās darbības plānošana tuvākā un tālākā periodā saskaņā ar tirgus īpatnībām, pieprasījumu un nepieciešamo resursu iegūšanas iespējam.
Pēc autores domām, galvenais biznesa plāna nozīmīgums slēpjas faktā, ka pareizi sastādīts biznesa plāns ataino uzņēmuma attīstības perspektīvas, tātad rezultātā tiek dota atbilde uz pašu svarīgāko uzņēmējdarbības jautājumu: vai ir vērts ieguldīt naudu šai konkrētajā uzņēmējdarbības formā un vai tas nesīs plānoto peļņu, kas segs ražošanas un realizācijas izmaksas, kā arī dos peļņu. Otrs svarīgākais uzsvars tiek likts uz finansu resursu koncentrēšanu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация