Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:588416
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 28 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācijas    3
  Ievads    6
1.  Autoskolas „Imanta” iekšējās vides analīze    8
1.1.  Autoskolas „Imanta” darbības vispārējs raksturojums    8
1.2.  Autoskolas „Imanta” finansiālās darbības analīze 2007.-2009.gadā    14
1.2.1.  Dinamikas jeb horizontālā bilances analīze    16
1.2.2.  Struktūras jeb vertikālā bilances analīze    23
1.2.3.  Finanšu koeficientu aprēķins un analīze    30
2.  Autoskolas „Imanta” ārējās vides analīze    49
2.1.  Konkurences analīze Daugavpils tirgū    50
2.2.  Autoskolas „Imanta” klientu analīze    58
3.  Autoskolas „Imanta” stratēģiskā analīze    67
3.1.  Autoskolas „Imanta” SWOT analīze    67
3.2.  Autoskolas „Imanta” stratēģiskās pozīcijas novērtējums    58
  Secinājumi un priekšlikumi    77
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    82
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi

Secinājumi:
1. Uzņēmuma iekšējā vide nodrošina uzņēmuma iekšējo darbību jeb vispārējo funkcionēšanu, tā satur vadīšanas mehānismu un uzņēmuma darbības procesus. Šo vidi katrs uzņēmums var veidot pats atbilstoši savai darbības jomai. Iekšējās vides faktorus ir iespējams mainīt.
2. Autoskola „Imanta” tika atvērta, ievērojot Ministru kabineta noteikumus Nr.131, kas izdoti Rīgā 2005.gada 15.februārī, saucas „Noteikumi par prasībām mācību iestādēm un speciālistiem, kas sagatavo transportlīdzekļu vadītājus, un transportlīdzekļu vadītāju sagatavošanas programmām”.
3. Autoskolai „Imanta” ir šāda misija: jauno transportlīdzekļu vadītāju sagatavošana drošai ceļu satiksmes dalībai, izmantojot kvalitatīvu teorijas un praktisko iemaņu pasniegšanas tehnoloģiju.
4. Autoskolā šobrīd strādā 4 pasniedzēji, no kuriem viens ir valdes priekssēdētjs jeb direktors, un 14 instruktori, viens no kuriem ir valdes loceklis. Vēl autoskolā strāda grāmatvedis un lietvedis.
5. Autoskolas klases atrodas Daugavpilī (2), Ilūkstē, Krāslavā, Rēzeknē, Preiļos, kā arī drīzumā tiks atvērta mācību klase Viļānos.
6. 2009. gadā autoskolas „Imanta” mācību klasēs kopumā tika iereģistrēti 355 apmācāmie. 2010. gada 4 mēnešos autoskolā „Imanta” tika iereģistrēti 89 apmācamie. Jāpiebislt, ka apmācāmo skaits pēc no 2008.gada beigām ir sācis kļūt arvien mazāk, ko ietekmēja iedzīvotāju pirktspējas samazināšanās. Vienā mācību grupā vidēji mācās 8-12 autoskolas klienti.
7. Autoskolas horizontālās un vertikālās analīzes veikšanas procesā 2009.gadā tiek konstatēta bilances lieluma samazinājuma dinamika, kā arī tās atsevišķu pantu izmaiņas.
8. Apkopojot saimnieciskos līdzekļus 2009.gada laikā, var secināt, ka uzņēmums ir samazinājis ilgtermiņa ieguldījumus (-8%).
9. Apgrozāmo līdzekļu pieaugums (+94%) galvenokārt ir uz debitoru parādu rēķina. Ļoti krasi palielinājās debitori, tāpēc arī palielinājās apgrozāmie līdzekļi. Debitoru parādu pieaugums ir negatīva tendence, jo to rezultātā pazeminās līdzekļu daudzums apgrozībā.
10. Naudas līdzekļu samazinājums liecina par uzņēmuma likviditātes pazemināšanos. Gadu no gada palielinās nesadalītā peļņa bilancē pasīvos, kas liek secināt par to, ka uzņēmums spēj strādāt bez ilgtermiņa kredītu izmantošanas.
11. Likviditātes kopējais koeficients katru gadu paaugstinās, kas rāda, ka uzņēmumam nav problēmu dzēst īstermiņa saistības.
12. Apgrozāmo līdzekļu pārsvars pār īstermiņa saistībām ir vairāk nekā divas reizes, kas ir nevēlams, jo tas liecina par neracionālu kapitāla struktūru. Tas varētu liecināt par to, ka apgrozāmajos līdzekļos ir ieguldīts pārāk daudz finansu līzdekļu.
13. Likviditātes starpseguma koeficients ir pietiekošā līmenī, tādā gadījumā uzņēmums reāli spēj segt īstermiņa saistības.
14. Absolūtās likviditātes koeficients uzņēmumā ir ļoti zems. Tas saistīts ar apstākli, ka uzņēmums visus brīvos naudas līzdekļus izmanto īstermiņa parādu dzēšanā.
15. Saistību un maksātspējas rādītāji ir normas robežās. Tas rakstro diezgan stabilu finansiālo stāvokli.
16. Rentabilitātes līmenis gan ir zems. Tas saistās ar to, ka peļņa ir samazinājusies uz tā rēķina, ka ir kritušās autoskolas piedāvājuma cenas, kā arī samazinājās iedzīvotāju maksātspeja un arī potenciālo klientu skaits. Taču nodokļi ir kļuvuši augstāki.
17. Jāsaka gan, ka autoskolas ieņēmumi ne vienmēr atbilst konkrētajā periodā sedzamajiem maksājumiem. Taču autoskola šo situāciju ļoti veiksmīgi risina ar kredītlīnijas un overdrafta kombināciju.
18. Uzņēmuma ārējā vide satur tos visus ārējos spekus un organizācijas, ar kurām uzņēmums sastopas savā ikdienā. Ārējās vides faktorus uzņēmums nespēj pilnībā kontrolēt vai arī nespēj kontrolēt vispār.
19. Viens no būtiskākajiem ārējās vides faktoriem ir konkurence, kas ir ļoti svarīga autoksolas darbībā.
20. M.Porters ir formulējis piecus galvenos konkurences spēkus, kas pastāv katrā nozarē: konkurences raksturs jeb intensitāte nozarē, jaunienācēju draudi, piegādātāju spēks, pircēju spēks un aizstājpreču parādīšanās draudi. Uz atuoksolu „Imperija” attiecas konkurences intensitāte nozarē, jaunienācēju draudi un pircēju spēks. Visspēcīgāk autoskolas darbību spēj ietekmēt pašreizējie konkurenti un pircēju spēks.
21. Lai noteiktu autoskolas „Imanta” konkurētspēju Daugavpils autoskolu tirgū, tika veikta konkurentu analīze, ka galvenos konkurentus izvēloties sekojošas autoskolas Daugavpilī: „Aivan”, „Viktoria”, „Sports un Tehnika”, „Vikingi” un „Autoprieks”. Visām šīm autoskolām ir mācību klases, kas atrodas Daugavpils centrā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация