Дипломная
Предпринимательство и право
Туризм
Ēdināšanas pakalpojumu ieviešanas izvērtējums viesu namā ...-
Ēdināšanas pakalpojumu ieviešanas izvērtējums viesu namā "Dubultmuiža"
Nr. | Название главы | Стр. |
АННОТАЦИЯ | 4 | |
IEVADS | 5 | |
1. | VIESU NAMU PAKALPOJUMU RAKSTUROJUMS | 6 |
1.1. | VIESU NAMI VIESMĪLĪBAS UZŅĒMUMU STRUKTŪRĀ | 6 |
1.2. | VIESU NAMU PAKALPOJUMU PIEPRASĪJUMS LATVIJĀ | 8 |
1.3. | VIESU NAMU MĒRĶGRUPAS SEGMENTĀCIJA | 13 |
2. | UZŅĒMĒJDARBĪBU IETEKMĒJOŠIE FAKTORI VIESU NAMOS | 17 |
2.1. | KONKURENCES FAKTORS | 18 |
2.2. | KLIENTU VĒLMJU IZVĒRTĒJUMS | 19 |
3. | ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA VIESU NAMOS | 22 |
3.1. | ĒDINĀŠANAS ORGANIZĀCIJA ŅEMOT VĒRĀ APMEKLĒTĀJU INTERESES | 22 |
3.2. | ĒDINĀŠANAS ORGANIZĀCIJA ŅEMOT VĒRĀ UZŅĒMUMA INTERESES | 25 |
4. | METODES UN METODIKA | 28 |
5. | VIESU NAMA „DUBULTMUIŽA" ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU IEVIEŠANAS IZVĒRTĒJUMS | 29 |
5.1. | VIESU NAMA ,,DUBULTMUIŽAS" ĀRĒJĀS UN IEKŠĒJĀS VIDES ANALĪZE | 29 |
5.2. | ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMA PIEDĀVĀJUMA FINANŠU IZVĒRTĒJUMS | 38 |
5.2.1. | ĒDINĀŠANAS ĀRPAKALPOJUMU PIESAISTES FINANŠU IZVĒRTĒJUMS | 43 |
IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTI | 50 |
Veicot peļņas/zaudējumu aprēķinu par 2013.gadu, neto peļņa pirms nodokļiem
veidos 10 891.34 Ls.
Analizējot viesu nama „Dubultmuiža" 2013.gada finanšu rādītājus, tiek secināts, ka veicot visas nepieciešamās mārketinga darbības, nodrošinot apkalpošanas kvalitāti, pirmajā gadā, kad uzņēmums piedāvās klientiem ēdināšanas pakalpojumus, piesaistot ārpakalpojumus, uzņēmums beigs ar peļņu, kā arī uzņēmumam nav nepieciešams piesaistīt papildus finanšu līdzekļus.
Tomēr uzņēmumam piesaistot ārpakalpojuma sniegtos pakalpojumus, netiek atrisināts un sniegts brokastu pakalpojums, jo ārpakalpojuma sniedzēji piedāvā tikai banketu pakalpojumus. Ņemot vērā, ka uzņēmuma telpas būtu jau aprīkotas ar virtuves un ražošanas nepieciešamo aprīkojumu, uzņēmums tālākā darbības gadā varētu plānot saviem viesiem piedāvāt brokastu pakalpojumus, kas tiek gatavoti uz vietas. Ja uzņēmums nākotnē plānos ieviest brokastu pakalpojumu, uzņēmumam būs nepieciešams algot papildus darbaspēku ar kvalifikāciju ēdināšanas jomā. Piedāvājot ēdināšanas pakalpojumus, ir jāņem vērā, ka uzņēmumam ir jānodrošina higiēnas prasības atbilstoši likumdošanas normatīvajiem aktiem, kas darbiniekiem radītu papildus pienākumus.
SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Secinājumi
1. Viesu nama veiksmīgu uzņēmējdarbību veicinošs faktors ir tas, ka viesi atkārtoti
izvēlas konkrēto viesu namu, kas notiek tad, ja iepriekšējā uzturēšanās reizē viesi ir apmierināti ar saņemtajiem pakalpojumiem. Tāpēc svarīgi nodrošināt tos pakalpojumus, ko viesi pieprasa, piemēram, ēdināšanas pakalpojumus.
2. Analizējot viesu nama „Dubultmuiža" plānotos 2013.gada finanšu rādītājus, tiek
secināts, ka pirmajā gadā, kad uzņēmums piedāvās klientiem ēdināšanas pakalpojumus, uzņēmums beigs ar zaudējumiem, kuru segšanai nepieciešami
papildus finanšu līdzekļi. 26840.80
3. Izvērtējot plānotos, ieņēmumus un izdevumus var secināt, ka viesu namam
izdevīgāk būtu piesaistīt ārpakalpojumu sniedzēju ēdināšanas jomā, lai gan tas līdz galam neatrisina viesu mājā nakšņojošo ēdināšanas (brokastu) jautājumu.
Priekšlikumi
1. Viesu namam ir jāizstrādā pakalpojumu piedāvājums katrai konkrētai mērķauditorijai.
2. Lai saglabātu jau esošos klientus, viesu namam „Dubultmuiža" jāizveido sadarbība
ar tiem. Sadarbības veicināšanas pasākumi ietver atlaides pastāvīgajiem klientiem, sabiedriskā viedokļa veidošanu (klientu apmierinājums par saņemto pakalpojumu), bērnu un jauniešu pasākumu sponsorēšanu.
3. Lai uzlabotu un attīstītu uzņēmuma darbību, piedāvājot viesiem papildus
papildpakalpojumus, būtu nepieciešams piesaistīt Eiropas Savienības atbalsta fondu finansējumu.
…
Bakalaura darbs tiek izstrādāts ar mērķi: izvērtēt ēdināšanas pakalpojumu piedāvāšanas izdevīgumu viesu namā. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tiek izvirzīti šādi darba uzdevumi: 1. izpētīt viesu namu sniegto pakalpojumu pieprasījumu; 2. izvērtēt uzņēmējdarbību ietekmējošos faktorus viesu namos; 3. izvērtēt ieguvumus un problēmas, kas saistīti ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu viesu namos; 4. analizēt un izvērtēt atšķirīgu ēdināšanas pakalpojumu ieviešanas ietekmi uz viesu nama „Dubultmuiža" darbību. Pētījuma objekts: viesu nami Viesmīlības uzņēmumu galvenais mērķis ir apmierināt viesu vēlmes, sniegt pamata pakalpojumus - nakšņošanu un ēdināšanu. Rūpes par viesiem ietver spēju izprast un paredzēt viesu vēlmes, vajadzības un cerības, kā arī spēt tās apmierināt. Viesu uzņēmējam būtu jābūt pārliecinātam un sagatavotam uzņemt viesi tā, lai viesis justos ērti un vienmēr gaidīts. Viesu uzņēmējam jāņem vērā gan ētiskie, gan reliģiskie aspekti, kuru realizēšanā izmanto dažādas formas (Žvals, 2006). Viesmīlības būtība komercdarbības aspektā ir līdzvērtīga saimnieka (uzņēmēja) gatavībai uzņemt viesi (patērētāju), piedāvājot naktsmītni, ēdināšanu un citus papildpakalpojumus, kad viesis atrodas ārpus mājas, taču par samaksu (Lauku ceļotājs, 2005). Viens no viesmīlības uzņēmumu, un to starpā esošajiem viesu izmitināšanas uzņēmumu veidiem ir viesu nami (skat. 1.1. att.). Tā nosaukums jau ietver uzņēmuma galveno funkciju - uzņemt viesi, izrādīt viesmīlību (Žvals, 2006).
- Ēdināšanas pakalpojumu ieviešanas izvērtējums viesu namā "Dubultmuiža"
- Ēdināšanas uzņēmējdarbības nozīme tūrisma ilgtspējīgai attīstībai Latvijā un Latgalē
- Klientu apmierinātība ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu piedāvājumu Ventspils pilsētā
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Ēdināšanas uzņēmējdarbības nozīme tūrisma ilgtspējīgai attīstībai Latvijā un Latgalē
Дипломная для университета83
-
Klientu apmierinātība ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu piedāvājumu Ventspils pilsētā
Дипломная для университета47
Оцененный! -
Jauno pakalpojumu ieviešanas projekts
Дипломная для университета50
Оцененный! -
Pilsētas komunālo pakalpojumu komercsabiedrību attīstības iespējas
Дипломная для университета70
Оцененный! -
Vadīšanas procesa nozīme ēdināšanas servisa uzņēmumā
Дипломная для университета76
Оцененный!