Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768078
 
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 85 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    9
1.  Vienotas valūtas izveidošanas cēloņi un koncepcijas    9
1.1.  Zelta standarts    10
1.2.  Bretonvudsas sistēma    12
1.3.  Jamaikas sistēma    13
1.4.  Vienotās valūtas teorija    15
2.  Eiro ieviešanas posmi Eiropas Monetārā Savienībā    26
2.1.  EMS pirmais posms    27
2.2.  EMS otrais posms    28
2.3.  EMS trešais posms    31
2.4.  Eiropas Centrālā Banka un Eiropas Investīciju Banka    32
3.  Eiro ieviešanas iespējas un nepieciešamība Latvijā    36
3.1.  Vienotas Eiropas valūtas ieviešanas iemesli Latvijā    37
3.2.  Eiro ieviešanas ieguvumi un zaudējumi Latvijā    51
3.2.1.  Eiro ieviešanas ieguvumi    52
3.2.2.  Eiro ieviešanas zaudējumi    58
3.3  Eiro ieviešanas plāni un realitāte Latvijā    62
  Secinājumi un priekšlikumi    83
  Avotu un literatūras saraksts    86
  Pieņemto apzīmējumu, saīsinājumu, simbolu un terminu skaidrojumi    91
Фрагмент работы

Naudai sabiedrības dzīvē vienmēr ir bijusi un arī ir nozīmīga vieta. Tā ietekmē ekonomikas attīstību un ataino valsts ekonomisko stabilitāti. Jau senos laikos cilvēki, lai iegūtu jaunas preces, tās mainīja pret citām līdz radīja maksas vienību, kas kā idejisks simbols ir mantots un joprojām kalpo mūsdienu tirgū.
21. gadsimta robežā saimnieciskās darbības apstākļos Eiropas Savienības (ES) valstu vairākumā notiek būtiskas pārmaiņas. Nacionālo valūtu liela daudzuma vietā nāk vienotā Eiropas naudas vienība - “eiro”. Šī valūta pilda visas mūsdienu naudas funkcijas un tiek izmantota visos biznesa darījumu veidos.
Eiropas Savienība (ES) nav iedomājama bez savas vienotās valūtas – eiro.
Tāds solis būtiski pavirza uz priekšu integrācijas procesu, jo izveidots vienotais ES iekšējais tirgus vairs nebalstās uz dažādām naudas sistēmām, kuras paliek nacionālā pakļautībā. Līdz ar pāreju uz eiro ES pārvēršas varenā un konsolidētā valūtas zonā, un līdz ar to tai radās iespējas papildus stimulēt ekonomisko izaugsmi, ievērojami pazemināt uzņēmumu darījumu izdevumus un konkurēt ar Amerikas dolāru un Japānas jenu.
Ņemot vērā, ka visa tirdzniecība Eiropā kļūst vienvalūtas, valstis var iztikt ar daudz mazāku nepieciešamu zelta un valūtas rezervju masu, kuras pārpalikumu varētu lietot saimnieciskā un investīciju apgrozībā.
Eiro no paša sākuma tika veidots kā viena no pasaules rezervju valūtām,kā ES interešu aizsargāšanas līdzeklis, kas samazinās atkarību no ASV dolāra un jenas, Eiropas un starptautiskās finansu apgrozījuma apkalpošanā.
Vēl tikai pirms dažiem gadiem šķita neiespējami, ka Latvija pievienosies Eiropas Savienībai (ES). Kopš 2004. gada 1. maija Latvija ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts. Nākošais Latvijas integrēšanas posms ir eiro ieviešana. Tad Latvija kopā ar ES dalībvalstīm varēs īstenot vienotu naudas politiku, izmantot vienu valūtu un pieņemt lēmumus, kas attiektos gan uz Latviju, gan uz visām ES dalībvalstīm.
Iestāšanās ES nenozīmē automātisku un tūlītēju pievienošanos eiro zonai un eiro ieviešanu. Pēc iestāšanās ES Latvijai jāapliecina ekonomiskā gatavība kļūt par pilntiesīgu eiro zonas dalībvalsti. Gatavība Ekonomiskajai un monetārajai savienībai (EMS) nozīmē divas galvenās lietas. Pirmkārt, ka valstī ir iespējama vienotas naudas politikas īstenošana. Otrkārt, valsts makroekonomiskā politika tiek īstenota, balstoties uz tādiem pašiem principiem un mērķiem kā Ekonomiskajā un monetārajā savienībā (EMS).
Latvija, tāpat kā pārējās Baltijas, Viduseiropas un Austrumeiropas valstis, apzinās vienotās valūtas ieviešanas nozīmīgumu valsts turpmākajā ekonomiskajā attīstībā. Jāņem vērā, ka nākotnē visām nacionālā valūta būs jāaizstāj ar eiro.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация