Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:205668
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 32 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Komercdarbības finanšu stāvokļa analīzes pamatjautājumi    7
1.1.  Uzņēmuma finansu analīze, tās uzdevumi, nozīme vadības lēmumu pieņemšanā    7
1.2.  Finanšu analīzes teorētiskais raksturojums un metodikas klasifikācija    9
1.3.  Uzņēmuma finansiālā stāvokļa raksturojošo rādītāju sistēma, tās klasifikācijas veidi un izstrādāšanas pamatprincipi    11
1.4.  Uzņēmuma finanšu stāvokļa analīze    17
1.4.1.  Bilances horizontālā un vertikālā analīze    18
1.4.2.  Peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontālā un vertikālā analīze    20
1.4.3.  Finansu koeficienti un to analīze    21
1.4.4.  Analīze pēc Du pont shēmas    34
1.4.5.  Uzņēmuma naudas plūsmas analīze    36
2.  Uzņēmuma saimnieciskā stāvokļa riska analīzes pamatjautājumi    38
2.1.  Uzņēmuma riska analīze, tās uzdevumi, nozīme vadības lēmumu pieņemšanā    38
2.2.  Uzņēmuma naudas plūsmas analīze un ar to saistītie riski    44
3.  Izložu un azartspēļu organizēšanas politika un raksturojums brīvā tirgus konkurences apstākļos    45
4.  Izložu un azartspēļu tirgus finansiāli saimniecisko rādītāju atspoguļojums azartspēļu kapitālsabiedrību tirgū    54
5.  AS “Baltic Gaming” saimnieciskā stāvokļa finanšu un riska analīzes    55
5.1.  AS Baltic Gaming” darbības pamatvirziens un raksturojums    55
5.4.  AS „Baltic Gaming” likviditātes un maksātspējas analīze    59
5.5.  AS „Baltic Gaming” naudas plūsmas analīze un tās ietekme uz kapitālsabiedrības maksātspēju    65
5.6.  AS „Baltic Gaming” līdzekļu aprites jeb aktivitātes analīze    71
5.6.  AS „Baltic Gaming” komercdarbības un saimnieciskās darbības izmaksu un rentabilitātes analīze    72
5.7.  AS “Baltic Gaming” finanšu stāvokļa analīze- finanšu līdzekļu un saistību un finanšu rezultāta novērtējums    76
5.8.  AS “Baltig Gaming” riska analīze- komercdarbības turpināšanas novērtējums    78
  Secinājumi un priekšlikumi    82
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    82
Фрагмент работы

Darbā likts akcents ne tikai uz teorētiskās informācijas bāzes, kura tiks izmantota, lai liktu pamatu uz zinātnisko pētniecību, bet arī veikts pētījums par tirgus makrovides ietekmi uz konkrētu saimniecisko subjektu, to analīze un galveno riska faktoru grupu konjuktūras projecēšana.
Darba saturs un izklāsta forma ir orientēta uz pētījumu par azartspēļu tirgus izmaiņu ietekmi uz nozares un kapitālsabiedrības saimnieciskā stāvokļa rezultātiem (rezultatīviem rādītājiem) un sniegt priekšlikumus azartspēļu pakalpojuma tirgus normalizācijai Latvijā.
Diplomdarba pirmajā nodaļā tiks aplūkota finanšu un riska analīze, tās zinātniskais instrumentārijs, metodes un rādītāji, tās nozīme uzņēmuma finanšu stāvokļa novērtēšanā un vadības lēmumu pieņemšanā.
Otrajā nodaļā tiks raksturota izložu un azartspēļu nozare, ietverot konkurences analīzi (SWOT), pakalpojuma tirgus ietilpību un likts pamats ekonomiskā modeļa renovācijai. Salīdzinājumā ar citām nozarēm, izložu un azartspēļu nozare daudzējādā ziņā ir īpaša, kas ievērojami apgrūtina tās analīzi.
Trešajā daļā tiks aplūkots azartspēļu kapitālsabiedrības AS „Baltic Gaming” finanšu stāvokļa un kopsummā saimnieciskā stāvokļa analīze un iespējamo risku prognozēšana jeb risku vides ietekme uz uzņēmuma saimniecisko rezultātu.
Aprakstot galvenenās darba tēmas, to ilustrācijai ir izmantoti daudzi grafiki un tabulas gan pamattekstā, gan pielikumā, tajā pašā laikā darbā netiks likts akcents uz sarežģītiem analīzes aprēķiniem, komplicētiem modeļiem un teorētiskajām diskusijām, jo tas nav galvenais darba mērķis.
Darba galvenie literatūras avoti ir izmantoti Latvijas Republikas likumi, noteikumi, instrukcijas (normatīvā bāze), speciālā literatūra, kā arī periodika- žurnāli, un papildus tiek izmantota Biznesa terminu vārdnīca. Darbā bez teorētiskiem jautājumiem, lai precīzāk varētu analizēt un izprast teorētiskās zināšanas, tiek izmantoti un salīdzināti dati- AS „Baltic Gaming” finansu pārskati par trīs saimnieciskās darbības gadiem (no 2001.g.-2003.g)
Darbā izmantotais literatūras apjoms ir ievērojami liels, lai varētu nekļūdīgi sniegt vajadzīgo informāciju vajadzīgos apmēros.
Darba gaitā grūtākais bija tieši apzināt nozares politiku un specifiku pašas kapitālsabiedrības raksturošanai, lai gan tiek izmantoti vispāratzīti grāmatvedības aprēķini un vienādojumi (saskaņā ar LR likumiem, MK noteikumiem un SGS), tomēr zinātniskā literatūra latviešu valodā par šo tēmu pagaidām nav izstrādāta Latvijā un nav pieejama plašam lasītāju lokam. Tādēļ darba autors cer, ka šis darba temats būs noderīgs tieši tiem interesentiem, kas vēlas izzināt izložu un azartspēļu pakalpojumu nozari un to galvenās tirgus vadlīnijas un noteikumus, kas darbina šajā nozarē darbojošos saimniecisko subjektus.
Mūsdienās uzņēmumu finansiālā stabilitāte lielā mēra ir atkarīga no finansu resursu ieguldīšanas aktīvos lietderības un pareizības, tāpēc arī katra uzņēmēja saimnieciskā lēmuma pieņemšana un izvērtēšana notiek atkarībā no šo finansu resursu ieguldījumu ienesīguma, līdz ar to novērtējot šo līdzekļu faktisko izlietojumu ar plānoto, lai noskaidrotu attiecīgo periodu (gada, ceturkšņa (operatīvais periods) u.t.t) raksturīgās novirzes. Pārsvarā šīm novirzēm var būt kā iekšējās uzņēmuma saimnieciskās vides raksturīgākās problēmas, tā arī ārējās makrovides infrastruktūras elementu izmaiņās, līdz ar to finansu vadīšana un kontrole uzņēmumā, mūsdienu intensīvas konkurences apstākļos, kļūst arvien nozīmīgākas. Pie tam uzņēmuma struktūra ir pakļauta dažāda veida patstāvīgām izmaiņām, līdz ar to uzņēmumā ir vajadzīga finansu vadība, kuras lēmumi balstās uz stratēģiskiem lēmumiem, kas nodrošina finansu līdzekļu optimālu izmantošanu un peļņas palielināšanu, lai nodrošinātu uzņēmuma pašatmaksāšanos. Un lai pieņemtu šos lēmumus ir vajadzīga pieejama vispārēja analītiskā informācija, tā arī detalizēta analītiska informācija, kura var būt kā operatīva rakstura tā arī perspektīva rakstura, par uzņēmuma finansu pozīciju, ekonomisko potenciālu, atmaksāšanas kredītspēju un riskiem un attīstības programmām.
Lai iegūtu šo informāciju, pamatojoties uz uzņēmuma finanšu pārskatiem un reglamentētiem un nereglamentētiem informācijas avotiem, ir nepieciešams veikt uzņēmuma finansiāli ekonomisko analīzi, kas nosaka un analizē uzņēmuma finansu situāciju, ar kuru saprot finansu resursu veidošanas un izmantošanas lietderību un efektivitāti, tādā veidā lai atklātu uzņēmuma iekšējās rezerves, atklātu piesaistītos ārējos finansu resursus, lai racionāli izvietotu brīvos finansu līdzekļus uzņēmumā un noteiktu apjomu, struktūru un virzienu, kā izlietot naudas ieņēmumu, lai nodrošinātu ražošanas paplašināšanu uzņēmumā.
Uzņēmuma finansiāli ekonomiskā analīze ietver četrus posmus. Diplomdarbā tiks apskatīts tikai viens posms, t.i., uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze, kuras galvenais izpētes objekts ir uzņēmuma darbības finansu rezultātu analīze, kas tiks nodrošināta ar zinātnisko paņēmienu kopumu, t.i., zinātnisko instrumentāriju, balstoties uz uzņēmuma finansu pārskatu doto skaitlisko informāciju.
Svarīgs jautājums ir finansiālo riska faktoru novērtējums, kā būtiskākais no tiem ir risks, kas saistīts ar aizņēmēja nespēju atmaksāt aizdevumu (kredītu), ka, par cēloni bieži vien ir mainīgās tirgus konjuktūras ietekme uz uzņēmuma saimnieciskiem procesiem.
Bet arī daudzos uzņēmumos viens no smagākiem jautājumiem, kas var radīt naudas līdzekļu aprites problēmas, ir kavēto maksājumu vai debitoru skaita pieaugums. Ietekmīgs līdzeklis, kā cīnīties ar šo problēmu ir, apzināt un novērtēt iespējamos parādus, kavēto maksājumu uzskaiti un parādu piedziņu, lai laikus apzinātos ienākošos naudas līdzekļus no parādu atgūšanas un nepieļautu bezcerīgo parādnieku veidošanos. Bet tas kā risks ir subjektīvs lielums attiecīgā uzņēmumā, kas arī ir jāanalizē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация