Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:531122
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANOTĀCIJA    3
  ANNOTATION    4
  IEVADS    5
1.  PILSĒTAS TĒLS KĀ VIDES RAKSTUROJUMS    7
2.  PILSĒTAS TĒLS KĀ SOCIĀLĀ KONSTRUKCIJA    9
3.  PILSĒTA TEORĒTISKAJĀS PERSPEKTĪVĀS    11
3.1  PILSĒTAS VIZUĀLĀ TĒLA TEORĒTISKĀ INTERPRETĀCIJA    11
3.2  PILSĒTAS VIZUĀLAIS TĒLS KĀ ĪPAŠĀ REALITĀTE    15
4.  JELGAVAS PILSĒTAS RAKSTUROJUMS    16
4.1  JELGAVAS CENTRS    16
4.2  JELGAVAS ĀRPUS CENTRA RAKSTUROJUMS    17
5.  IEDZĪVOTĀJU ATTIEKSMES VEIDOŠANĀS    20
6.  PĒTĪJUMS – IEDZĪVOTĀJU APTAUJAS REZULTĀTU ANALĪZE    22
6.  PĒTĪJUMA METODOLOĢIJA    22
6.2  PĒTĪJUMA ANALĪZE    23
6.3  APTAUJAS REZULTĀTI    24
  SECINĀJUMI    32
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    34
  PIELIKUMS    35
  PIELIKUMS Nr. 1    36
Фрагмент работы

Pilsētām ir vairāki tūkstoši gadi. Tās radās tad, kad cilvēki sāka dalīties kopienās, kad aizsākas nopietnā ekonomiskā darbība, viena pilsēta tirgojas ar otru, kā arī tā it kā veica aizsardzības funkciju pret iebrucējiem. Veidojās pilsētas, tālāk valstis. Tās bija iespaidīgas, krāšņas. Šī tendence mūsdienās nav zaudējusi savu aktualitāti. Taču drīz vien krāšņumu nomainīja praktiskums, vienveidība.
Jelgava, lai arī nav galvaspilsēta, taču turpina attīstīties un arī „baudīt” Rīgas tuvuma priekšrocības. Ja salīdzinot Rīgu ar Jelgavu kaut vai pavirši, var redzēt, ka Rīgai ir vairāk, ko piedāvāt, taču šeit parādās Jelgavas priekšrocības – tā turpina augt un attīstīties, kamēr Rīga jau ir diezgan pārblīvēta. Runājot par vizuālā tēla, galvenokārt, atšķirībām, tad Rīga te arī ir priekšā Jelgavai, jo Rīgas simbolus pazīst daudz vairāk un pat dažus pat ārzemnieki (Brīvības statuja, Latvijas pirmā daudznozaru tehniskā augstskola – RTU, zināma arī kā mazā Parīze, kā arī Rīgas vēsturiskais centrs ir iekļauts UNESCO mantojumā sarakstā), kamēr Jelgava ir tikai Rīgas pilsētas guļamrajons.
Taču autore šo tēmu izvēlējās, jo uzskata, ka Jelgavai ir citas priekšrocības un cits attīstības ceļš ejams, kā arī viens no faktoriem, ka Jelgavas pilsēta 2. Pasaules karā bija pilnīgi izpostīta, to bija jāceļ pa jaunu. Tie pilsētas veidojošie tēli, kas bija pirms nopostīšanas, atjaunot neizdevās, un pat droši vien nebija reāls uzdevums, daudz kas vienkārši pazuda gruvešos, lai nekad vairs neatdzimtu pa jaunu. Autorei likās, interesanti, ka tomēr Jelgava šodien ir 4. lielākā pilsēta Latvijā, tā ir atdzimusi pa jaunu, sāka savu attīstību no nulles, un kā pilsētas iedzīvotāji redz Jelgavu tagad. Autore vēlas uzzināt, iedzīvotāju viedokli par Jelgavas pilsētu, vai tie redz pilsētas simbolus, kā tas viņus ietekmē, ko viņi gatavi mainīt tās izskatā (ne praktiski).
Būtiski bija noteikt vizuālā tēla definējumu pilsētas kontekstā. Autore piedāvā savu vizuālā tēla interpretējumu, uz ko arī balstījās veidojot aptaujas anketu. Vizuālais tēls – ar redzi skatāms kopējs priekšmeta izskats. Tātad jebkura priekšmeta ārējais izskats: piemineklis, muzeja ēka u. c. Bez šaubām tas arī attiecināms, piemēram, ja muzeja iekšienes noformējumu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация