Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:892017
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 27 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Apkopojot pētījumā iegūtu informāciju un datus, autors izvirzījusi būtiskākus secinājumus par Eiropas Savienības konkurences politiku, Baltijas valstu konkurences politiku un esošo situāciju Baltijas valstu tirgos, tie ir sekojoši:
1) Eiropas Savienības konkurences politika ir pilnība balstīta uz konkurences teorētiskiem modeļiem, papildinot to ar mūsdienu svarīgajām tirgus ienākšanas barjerām, tāpēc tā teorētiskā efektivitāte nav apšaubāma.
2) Eiropas Savienības konkurences politikas centrālais mērķis ir aizsargāt un attīstīt efektīvu konkurenci ES kopējā tirgū, kas savukārt ir vērsts arī uz atsevišķo dalībvalstu efektīvas konkurences nodrošināšanu. Tāpēc ir svarīgi dalībvalstīm maksimāli integrēties ES un maksimāli ievērot ES konkurences likumdošanas aktus konkurences politikas jomā.
3) Konkurences politikas centrā ir patērētāju labklājība un citu sociālu mērķu realizācija, dalībvalstu konkurences politikas ekonomiskais aspekts ir vairāk dalībvalstu kompetencē.
4) Dalībvalstu un Eiropas Savienības konkurences politikas ir divi atsevišķi jurisdikciju līmeņi, kas var maksimāli efektīvi darboties tikai mijiedarbojoties.
5) Kā izriet no konkurences teorijas, sabiedrības informēšana par konkurenci un konkurences politiku ievērojami paaugstina konkurences kvalitāti un konkurences politikas efektivitāti. Eiropas Savienība, ka arī Baltijas valstis labi informē sabiedrību, gan publicējot informāciju speciālās interneta vietnēs, gan izlaižot žurnālus un bukletus, gan rīkojot klātienes pasākumus.
6) Latvija pielāgoja Eiropas Savienības likumdošanas aktiem savus likumdošanas aktus konkurences politikas jomā vēl pirms iestāšanas Eiropas Savienībā, tāpēc nebija nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas pēc iestāšanas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −0,70 €
Комплект работ Nr. 1380201
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация