Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:343377
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.12.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 72 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Deviantas uzvedības jēdziens un būtība    5
2.  Elektroniskā vide un ar to saistītā terminoloģija    17
3.  Sociāli deviantu uzvedību veidi elektroniskajā vidē    24
3.1.  Vardarbīgi vai potenciāli vardarbīgi kibernoziegumi    24
3.2.  Nevardarbīgi kibernoziegumi    26
3.3.  Citas deviācijas    42
4.  Atbildība par rīcību elektroniskajā vidē    47
  Secinājumi un priekšlikumi    52
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    54
  Anotācijas    60
Фрагмент работы

Mūsdienu pastāvošajā sabiedrībā vairākums dzīvo saskaņā ar pastāvošajām vispārējām normatīvajām prasībām, bet daļa indivīdu neievēro kādu no prasībām. Kad persona pārkāpj normas, uzvedības noteikumus, likumus, tad šādu uzvedību atkarībā no pārkāpuma rakstura sauc par deviantu, novirzi no normas, kriminālu u.tml. Šādas novirzes no normas var variēt sākot no nodarbību neapmeklēšanu skolā līdz krimināli sodāmiem nodarījumiem.
Līdzīgi, kā reālajā dzīvē, devianta uzvedība ir novērojama arī elektroniskajā vidē. Tā var būt rupju interneta žargonu lietošana vai arī, piemēram, tāda krimināli sodāma darbība, kā krāpšana vai patvaļīga ielaušanās datorsistēmās.
Elektroniskajā vidē sastopami jauni deviāciju veidi, kas radušies līdz ar jaunās vides rašanos. Tāpat elektronisko vidi izmanto jau iepriekš eksistējošu noziegumu veidu izdarīšanai izmantojot jaunus tehniskos līdzekļus un elektronisko vidi. Taču ne visas deviācijas elektroniskajā vidē ir noziedzīgi nodarījumi. Tam var būt iemesls, ka vēl nav izstrādāti normatīvie akti, vai arī deviācija nerada būtisku kaitējumu sabiedrības interesēm un tā nav atzīstama par noziedzīgu nodarījumu, bet ir morāli nepieņemama uzvedība.
Problēmas rada esošās likumdošanas piemērošanas neiespējamība visos deviāciju gadījumos, kas notiek elektroniskajā vidē. Līdz ar jaunām lietām rodas jauna terminoloģija. Taču jāņem vērā, ka informācijas tehnoloģiju jomā jauna terminoloģija ir neatraujama tās sastāvdaļa.
Deviantas uzvedības būtība tomēr nemainās, bet atšķirīga ir tās izpausme. Alkoholisma un narkomānijas vietā ir cita veida patoloģiskas atkarības. Elektroniskajā vidē tās aizstāj atkarība no datorspēlēm. Taču elektronisko vidi prasmīgi izmanto arī noziedznieki ierasto noziegumu veikšanai. Tāpēc visām elektroniskajā vidē veiktām deviācijām nav nepieciešami jauni normatīvie akti.
Darba mērķis ir veikt deviantas uzvedības vispusīgu pētījumu saistībā ar informācijas tehnoloģijām, kā arī likumu piemērošanā saistībā ar deviācijām, kas saistītas ar elektroniskās vides izmantošanu.
Darba uzdevumi ir izpētīt teoriju saistībā ar deviantu uzvedību. Apzināt deviantas uzvedības veidus un būtību elektroniskajā vidē. Izpētīt saistošos normatīvos aktus un to līdzšinējās piemērošanas praksi gan Latvijā, gan citās valstīs. Rast iespējamos uzlabojumus normatīvajos aktos.
Rakstot darbu tika izmantota literatūra latviešu un angļu valodā. Lai gan Latvijas juridisko prakses materiālu nav daudz, kā juridiskā prakse tika ņemti vērā arī precedenti, par kuriem ir atrodama informācija dažādos ziņu portālos Internet tīklā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация