Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557119
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijā jau kopš neatkarības atgūšanas liela problēma, kā arī biežs nāves cēlonis ir pārmērīga alkohola lietošana, tomēr tikai pirms pāris gadiem sākās radikālu pasākumu virkne, lai ierobežotu un kontrolētu šo visnotaļ negatīvo parādību. Šajā esejā vēlos apskatīt, kādus alkoholisma apkarošanas pasākumus ir veikusi Jēkabpils pašvaldība, ceļu un valsts policijas Jēkabpils nodaļa, kā arī Anonīmo Alkoholiķu biedrība Jēkabpilī 2007. gadā, jo, manuprāt, ja šo instanču metodes būs efektīvas un sabiedrība tās spēs akceptēt, tad arī problēmas apjoms krietni saruks.
Vislielāko ieguldījumu cīņā ar alkoholismu ir devusi Latvijas valsts un ceļu policija. Visvairāk darba tiek ieguldīts tajā, lai apturētu alkohola izplatīšanu nelegālās tirdzniecības vietās, kā arī lai novērstu alkohola tirdzniecību nepilngadīgām personām. „Atklāti septiņi gadījumi, kad nepilngadīgām personām pārdots alkohols vai tabakas izstrādājumi. Par to informēts arī Valsts ieņēmumu dienests, un vainīgie esot saņēmuši sodu. Konstatētas 37 tā dēvētās «točkas», izņemti 149 litri alkohola un 6000 cigarešu paciņu un atklāti 20 nelegāli tirgota alkohola iegādes gadījumi.” [Zone, I., „Aktivizē cīņu ar „točkām” un nekaunīgiem šoferiem”. 05.10.2006.]. Manuprāt, šī statistika neataino visu reālo situāciju nelegālajā tirgū, tomēr šie novērstie likumpārkāpumi norāda uz to, ka par kārtību atbildīgās instances aktīvi darbojas, lai mazinātu šo problēmu, savukārt tas nozīmē, ka likumpārkāpēji iespējams neuzsāks savu biznesu šajā pilsētā, baidoties, ka tiks sodīti. Liela nozīme policijas darbam ir arī tajā, ka šie atklātie noziegumi nonāk sabiedrības redzeslokā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация