Mūsdienās sabiedrība arvien biežāk novēro apkārtnes un vides izmaiņas, ko, iespējams, izraisa tradicionāli ražošanas un apkalpošanas veidi, kas tiek praktizēti vairākus gadu desmitus - vairākas paaudzes ir ņēmušas, izmantojušas un izšķērdējušas pārāk daudz resursu. Tagad uzņēmumiem, īpaši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, ir jāmaina sava darbība - dzīves cikla pārvaldība, lai tie atbilstu aprites ekonomikas prasībām.
Ilgtspējīgas pārtikas sistēma ir arvien svarīgāks jautājums, kur “ilgtspējīgai pārtika” nozīmē dažādas lietas, ko izmanto, lai līdzsvarotu jaunās pārtikas problēmas ar dažādām veselības, vides un sociālajām problēmām.
Latvijas pārtikas uzņēmumiem ilgtspējība ir izšķiroša daudzu iemeslu dēļ. Tās pamatvērtība ir saistīta gan ar uzņēmuma darbību, gan vides piesārņojumu. Saikni starp veiktspēju un vides piesārņojumu izraisa ražošanas apjoms un pasākumi, kas tiek veikti, lai novērstu vai ierobežotu piesārņojumu.…