Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:309319
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kad arī sievietes sāka pieņemt dienestā, tad vīrišķība tika iedragāta, tomēr vīrieši atrada iespēju arī tagad kā pacelt sevi augstāk – tie aprunāja sievietes dienestā, kuras varēja nepildīt fiziski smagos pārbaudījumus, vai kad tās nespēja saglabāt emocionālo stabilitāti.
Aprakstītās un attēlotās vadošās maskulinitātes konstrukcijas, manuprāt, nav labvēlīgas indivīdiem vai apmierinošas sabiedrībai. Jāmaina būtu vīrišķības definīcijas, izsvītrojot lieko agresivitāti, jo tā lielā mērā iespaido vīrieša attiecības ar citiem vīriešiem, kā arī sievietēm. Vardarbība kā maskulinitātes daļa ir nepieņama iezīme, pēc manām domām, sabiedrībai nevajadzētu ar to samierināties. Jau no mazotnes konfliktus vajadzētu iemācīt atrisināt miermīlīgā veidā, jo maskulinitāte ir pats lielākais riska faktors skolas vardarbībā. Puiši jūtas nepietiekami, salīdzinot ar vadošo maskulinitātes definīciju, viņi pielīdzina sevi tajai. Tā arī rodas homofobiskas bailes. ‘‘Homofobija ir naids, kas padara vīriešus heteroseksuālus.’’ Puiši izmanto tādus apvainojumus kā gay un faggot, lai aizskartu citus un padarītu sevi vīrišķīgākus. Pieļaujot un izsakot degradējošas un pazemojošas piezīmes, tiek nodrošināta sava maskulīnā identitāte, panākot grupai sevi pieņemt.
Maskulinitāte ir tik trausla... Un viņi vēl saka, ka sievietes ir tas vājais dzimums.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация