Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:169525
 
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Reprezentācijai, protams, ir arī otra puse, proti, ja kāda minoritāšu grupa tiek pārstāvēta tik plašā formātā, veids, kādā tā tiek attēlota, rada risku nostiprināt stereotipus par konkrēto grupu, īpaši, ja tiek attēlotas tikai minimālas šīs grupas variācijas. Tādēļ, pieaugot šīs kopienas reprezentācijai televīzijā un kino, raidījumu režisoriem un producentiem jābūt izglītotiem ne tikai šo personāžu izveidē, bet arī aktieru izvēlē. Piemēram, ja lielāko daļu LGBTQ+ tēlu, kas tiek attēloti plašsaziņas līdzekļos, spēlē baltie aktieri, tas krasi izkropļo kopienas patieso rasu sastāvu un var padarīt LGBTQ+ krāsas cilvēkus sabiedrībā neredzamus. Tāpat arī jebkuram skatītājam ir jāpieiet saturam ar tām pašām zināšanām ar kurām tas skatās jebkuru citu kino piedāvājumu, zinot, ka tas ir iztēlots scenārijs un aktierspēle. Tomēr daudzi cilvēki, skatoties šo saturu par to aizmirst, tādēļ LGBTQ+ pareiza un nestereotipizēta reprezentācija TV un uz lielajiem ekrāniem ir tik svarīga.
Šodien, ar vien vairāk producenti cenšas atrast veidus, kā dažādot savus personāžus un paplašināt sižetus, lai radītu vietu vairāk varoņiem ar atšķirīgu izcelsmi un īpašībām. Televīzijai un filmām ir milzīgs spēks formēt un veidot jaunas idejas un ietekmēt to, kā mēs redzam citus un paši sevi. Precīzs un autentisks LGBTQ+ atspoguļojums televīzijā un kino ir svarīgs gan LGBTQ+ personai gan visiem citiem cilvēkiem. Tas var nojaukt barjeras starp cilvēkiem, mazinot nezināšanas faktu, kā arī radīt pozitīvus un spēcīgus piemērus bērniem un jauniešiem. Reprezentācija var likt justies saprotamiem, redzamiem un identificēties ar televīzijas un kino varoņiem un sižetiem, kas ap tiem notiek. Un, protams, pozitīvi arī formēt skatu pret sevi, ceļot savu pašnovērtējumu un mazinot garīgās veselības risku.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация