Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:421065
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visas cilvēktiesības ir universālas, nedalāmas, savstarpēji atkarīgas un savstarpēji saistītas. Starptautiskai sabiedrībai jāuztver cilvēktiesības globāli, uz taisnīga un līdztiesīga pamata, ar uzmanīgu un visiem vienādu pieeju. Lai arī jāņem vērā nacionālā un reģionālā specifika dažādā vēsturiskā, kultūras un reliģiskajā kontekstā, valstīm neatkarīgi no to politiskajām, ekonomiskajām un kultūras sistēmām ir pienākums sekmēt un aizsargāt visas cilvēktiesības un pamatbrīvības (Vīnes konvencija un rīcības programma pieņemta Pasaules cilvēktiesību konferencē 1993.gada 25.jūnijā)
Otrā pasaules kara laikā veiktie noziegumi pret cilvēci, norādīja uz nepamatotu tradicionālo uzskatu, ka valsts izturēšanās pret saviem pilsoņiem ir tikai un vienīgi tās iekšējās lietas. Parakstītie Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) statūti 1945. gada 27.jūnijā padarīja cilvēktiesības par neatņemamu starptautisko tiesību daļu. Saskaņā ar šiem statūtiem, ANO dalībvalstis apņēmās pieņemt kopējus pasākumus, kuri vērsti uz to, lai veicinātu un aizsargātu cilvēktiesības visā pasaulē. 1948.gada 10.decembrī ANO pieņēma un pasludināja Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju, kuru pildīt jātiecas visām tautām un visām valstīm, lai katrs cilvēks un katrs sabiedrības institūts, pastāvīgi, ievērojot šo Deklarāciju, ar izskaidrošanu un izglītošanu censtos veicināt šo tiesību un brīvību respektēšanu un, realizējot nacionālos un starptautiskos progresīvos pasākumus, nodrošinātu to vispārēju un efektīvu atzīšanu un īstenošanu kā Organizācijas dalībvalstu, tā arī to jurisdikcijā esošo teritoriju tautās.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация