Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:484406
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1. Darba psih., inženier psih., ergonomikas priekšmets un uzdevumi.
Darba psih. pēta darbības psiholoģiskās īpatnības, profesionāli nozīmīgas īpašības, darba spējas, darba drošības psih. aspektus, konstrukciju un darba apstākļu ietekmi uz strādājošo, profesionālo orientāciju un atlasi.
Darba psih. pētī personības attieksmes : kā praktisku indivīda uzvedību, kā kognitīvu darbību – vēlmi uzzināt, apjēgt, izprast, kā teorētisku attieksmi pret lietām, parādībām, procesiem.
Darba psih. izpētes priekšmets ir darbība, tās veidi, darba saturs un raksturs, cilvēka uzvedība konkrētas darba vides apstākļos, likumsakarības saskarsmē, kontaktēšanās formas, darbinieku psiholoģ. Īpatnības, cilvēkpotenciāls, darba kultūra, ētika, profesionāla gatavība, psiholoģiskais klimats darba vidē u.c.
Inženier psih. – nozare, kas pēta informācijas mijiedarbību starp cilvēku un tehniku. Inženier psih. pēta operatora veida darba izpēti. Darba iedala: fiziskajā, operatora un prāta. Operatora veida – veic darbu pastarpināti ar darba objektu. Pastarpināts caur informācijas modeļiem un vadības pulti. Inženier psih. māca informācijas mijiedarbību starp cilvēku un tehniku. Šīs zinātnes aktualitāte -visu laiku palielinās objektu un procesu skaits, kurus cilvēkam vienlaicīgi jākontrolē. Cilvēks attālinās no darba objekta. Informācija ir kodēta ( simboli, krāsas attēli) operatoram ir jāvēro un jāpieņem lēmums. Ergonomika – pēta un veido efektīvas cilvēka vadības sistēmas. Starpdisciplināra nozare. Izmanto metodes no dažādām zinātnes nozarēm. Ergonomikā izmanto konstruēšanas un projektēšanas metodes, anatomijas un antropometrijas, fizioloģijas, medicīnas, darba higiēnas nozares.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация