Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:332987
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darba samaksa medicīnas iestādēs atšķiras no darba samaksas citās budžeta iestādēs. Tai ir savas īpatnības. Situācija veselības aprūpē šobrīd ir kritiska: budžets ir niecīgs un nepietīkams, mediķu skaits mazo algu dēļ katastrofāli rūk, savukārt pacientu līdz maksājumi ir vieni no lielākajiem pasaulē. Likumdevēju un izpildvaras jau desmit gadus ieilgušo vienaldzīgo un bezatbildīgo attieksmi pret veselības aprūpi ar savām protesta akcijām mēģināja izmainīt Latvijas anestezioloģi.
Darba samaksu no valsts budžeta finansējamo institūciju ārstniecības personām un sociālā darba speciālistiem nosaka LR MK noteikumi nr. 804 „Noteikumi par darba samaksu sistēmu no valsts budžeta finansējamo institūciju ārstniecības personām un sociālā darba speciālistiem”, pamatojoties uz darba likumā.
Visiem citam medicīnas iestādes darbiniekiem darba samaksa ir ietverta izsniegto pakalpojumu cenā. No 2005.gada 1. aprīļa stājas spēkā 2004. gada 21. decembra Ministru kabineta noteikumi nr. 1036 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība.”, kuri nosaka to ārstniecības pakalpojumu veidus un apjomus, kuri tiek apmaksāti no valsts budžeta un pakalpojuma saņēmēja līdzekļiem, samaksas kārtību par minētajiem pakalpojumiem, kā arī kārtību, kādā veidojamas plānveida veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas pretendentu centralizētas rindas. Palielinās pacientu iemaksas par izsniegto medicīnas pakalpojumu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация