Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:756493
 
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Interesanti, ka cilvēka tieksmi veidot ar atsevišķiem indivīdiem ciešas emocionālas attiecības, nenosaka viņa vēlme pēc mierinājuma un drošības. Būtībā viens no iemesliem, kāpēc cilvēki apvienojas grupās, literatūrā tiek minētas sociālās vajadzības, nemaz neparedzot, ka cilvēkam varētu būt svarīgas attiecības pašas par sevi, nevis tie labumi, ko tās pēc tam varētu dot. Boulbija teorija šo ideju attīsta un noliedz, ka pieķeršanās ir pakārtota citām cilvēka vajadzībām. Es domāju, ka ikdienā cilvēki ir pieraduši domāt ačgārni un līdz ar to rodas daudz un dažādi sarežģījumi, veidojot jebkāda līmeņa attiecības.
Attīstības ceļu modelis paredz, ka bērnam dzimšanas brīdī ir potenciāli atvērti daudzi ceļi, bet to, kuru ceļu viņš ies, jebkurā brīdī noteiks interakcija ar cilvēku, kas konkrētajā brīdī būs viņam līdzās (VII nodaļa, 133 lpp)
Man ļoti patīk šī ideja, ka ikvienam ir neskaitāmas izvēles iespējas, ko var ietekmēt cilvēki, kas mijiedarbojas ar konkrētu indivīdu. Tādējādi var redzēt, cik lielu uzmanību Boulbijs vērš uz indivīda apkārtējo vidi, ģimeni, draugiem un arī plašākām sociālām grupām. Būtībā, kā jau minēju iepriekš, visu savu dzīves pieredzi indivīds iegūst no cilvēkiem, ar kuriem viņam ir kādas attiecības – dziļāku ietekmi atstāj tuvākie cilvēki, ne tik lielu ietekmi atstāj mazāk svarīgi cilvēki. Līdz ar to ir vēlreiz vērts atgādināt abu vecāku lomu bērna attīstībā, kas pēc tam noteiks visu viņa dzīvi. Kāpēc cilvēki bieži ir nelaimīgi? Lielākā daļa atbilžu ir tieši rodamas indivīda bērnībā, situācijās, kuras it kā apkārtējiem neko daudz nenozīmēja, bet bērnam nozīmēja visu. Par to ir vērts padomāt ikvienam vecākam.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация