Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:611249
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Starppersonu saskarsme    4
  Starppersonu komunikācija    5
  Emocionālā komunikācija    6
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

Secinājumi
Cilvēku saskarsmes procesā notiek apmaiņa ar informāciju, pieredzi, zināšanām, arī jūtām un viedokļiem. Svarīgi ir atcerēties, ka saskarsmes kvalitāte ir atkarīga no vairākām komunikācijas barjerām. Komunikācijas procesā notiek apmaiņa ar informāciju, piemēram, idejām un interesēm, kā arī komunikācijas procesā notiek iesaistīto personu mijiedarbība.
Emocijas var izpaust ar sejas izteiksmi, ķermeņa kustībām, ķermeņa valodu, ar balss toni, vārdu tempu un intensitāti, kā arī emocijas var izpaust arī ar faktiskajiem izpaustajiem vārdiem. Emocionālās izteiksmes signalizē mūsu jūtas pret citiem un citu jūtas pret mums. Nespēja izteikt savas jūtas var traucēt cilvēku saskarsmi. Cilvēkiem mēdz būt grūti saprast arī citu emocionālās izpausmes. Šis izpratnes trūkums var novest pie iesaistīto personu nesaprašanās. Kā piemēru var minēt žestus, kas var liecināt par to, ka persona ir dusmīga – klausītājs var tos neuztvert un nesaprast.
Lai gan ir reizes, kad cilvēku izrādītās jūtas neatbilst izrunātajiem vārdiem, tomēr, protams, ir reizes, kad cilvēku izteiktie vārdi atbilst izrādītajām emocijām. Visbiežāk izteikto vārdu neatbilstība izrādītajām emocijām radīs apjukumu, nesaprašanos un, iespējams, vienaldzību.
Lai izvairītos no konflikta situācijas, iesaistītajām personām, starp kurām notiek komunikācija, labi jāmāk paskaidrot savas emocijas un jūtas, savukārt otram ir jāprot klausīties un uztvert otra teikto. Jācenšas runāt atbilstoši savām sajūtām, lai ķermeņa valoda un izteiktie vārdi neatšķirtos.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация