Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:412560
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Šī tipa konsorciji tika veidoti ASV, lai veiktu cietvielas fiziskas pētījumus, mākslīgā intelekta pētījumus. Tie tiek veidoti, lai stimulētu pētījumus kādās citās organizācijās – lielākās universitāšu laboratorijās, zinātniskajos centros. Šādu konsorciju finanšu atbalstu un kontroli ASV un Japānā veic desmiti lielāko korporāciju. Tas ir saistīts ar milzīgo inovāciju nozīmi.
Vēl var minēt tādus starpfirmu kooperācijas veidus kā dažādos zinātnes un tehnikas kompleksus, finanšu un rūpnieciskās grupas. Sarežģīta apvienošanās forma ir koncerns. Parasti tas apvieno ražošanas uzņēmumus, transporta tirdzniecības, banku sfēras uzņēmumus, kuri formāli saglabā juridisko patstāvību, bet ir pakļauti koncernu valdošās grupas vadībai un finanšu kontrolei. Koncerni veidojas, vai nu lielām korporācijām uzpērkot citu uzņēmumu akciju kontrolpaketes vai noslēdzot līgumus par vadīšanu, īpašuma iznomāšanu un peļņas nodošanu.
Holdingi – koncerna veids – sabiedrības, kas pārvalda vairākus citus uzņēmumus, formāli nepārņemot tos savā īpašumā. Šī pārvaldīšana iespējama tāpēc, ka holdingam pieder akciju kontrolpakete un veidojas mātes un meitas uzņēmumu savstarpējās attiecības. Holdings ir finanšu kompānijas īpašs veids, kuru dibina, lai tā būtu citu akciju kontrolpakešu īpašniece un tādā veidā vadītu un kontrolētu to darbību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация