Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:611564
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vairāku tautu un valstu vēsturē notika lūzumi brīži, kad sabrūk ne tikai sabiedriskā un politiskā iekārta, bet arī visa gadsimtiem uzkrāta morāles vērtību un uzskatu sistēma. Par šādu lūzuma brīdi Krievijas vēsturē kļuva 1917. gada februāra-oktobra notikumi. Tieši šajā laika periodā Krievijā norisinājās pāreja no patvaldības (monarhijas) uz padomju varu; sākot ar Februāra revolūciju un beidzot ar Oktobra revolūciju. Par formālo valsts institūciju šajā laika posma kļuva Krievijas Pagaidu valdība.
Krievijas stāvoklis 1916. gada beigās bija ārkārtīgi saspringts un grūts, var pat teikt kritisks. Valsti satricināja karadarbību neveiksmes, pārtikas sagādes grūtības pilsētās, cilvēku nogurums no ilglaicīgām dzīves grūtībām kopumā sekmēja neapmierinātību ar pastāvošo varu Pats Krievijas imperators sava vāja rakstura dēļ nevarēja realizēt savu pilnvaru. Politiskie mītiņi un bada demonstrācijas, militāro daļu nepaklausība un pret tās vērsti apspiešanas pasākumi sekmēja masu nemierus. Protams, ka tādās situācijās rodas noteikti politiskie spēki, kas ar skaļām runām mēģina iegūt masu atbalstu un, līdz ar to, iegūt varu. Arī Krievijā tajā laikā šo iespēju izmantoja radikālo partiju pārstāvji (KSDSP- Krievijas sociāldemokrātu strādnieku partija, eseri). …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1123795
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация