Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:947782
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līzings ir finanšu pakalpojums, kura rezultātā līzinga devējs nodod līzinga ņēmējam tiesības izmantot līzinga objektu apmaiņā pret līgumā noteiktajiem maksājumiem.
2000.gada 17.oktobrī tika dibināta sabiedriska organizācija Latvijas Līzinga devēju asociācija (saīsināti - LLDA), kurā apvienojās pašmāju lielākās līzinga sabiedrības Hanza Līzings, Unilīzings, Nordea Finance Latvia un Optiva līzings (pēc gada pārtapa par Sampo līzings). 2002.gada sākumā Unilīzings iegādājas Sampo līzinga portfeli. 2004.gadā LLDA biedru rindas papildināja Hipo Līzings un HVB Leasing, bet 2005.gadā - NordLB Līzings.
Asociācija rīko seminārus dažādu nozaru pārstāvjiem, skaidrojot līzinga un faktoringa priekšrocības iepretim citiem finanšu pakalpojumiem, to nozīmi Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Tāpat Latvijas Līzinga devēju asociācija veido regulārus statistikas apkopojumus par līzinga devēju darbības rādītājiem Latvijā, veicot analīzi, izdarot secinājumus par līzinga tirgus tendencēm kopumā un atsevišķi, kā arī rūpējas par tās pieejamību Latvijas sabiedrībai.
Līzinga devējas Latvijā saviem klientiem piedāvā visdažādākos līzinga veidus – automašīnu, nekustamā īpašuma, komerctransporta, ražošanas iekārtu, elektropreču un sadzīves tehnikas, kā arī patēriņa preču līzingu. Arī šo objektu finansēšanas veidi var būt dažādi:
- finansu līzings;
- operatīvais līzings;
- pilna servisa līzings.
Finansu līzings ir noma ar izpirkumu. Līzinga sabiedrība klienta uzdevumā iegādājas līzinga objektu - autotransportu, sadzīves tehniku, nekustamo īpašumu ražošanas iekārtu, elektropreces un citas ilgtermiņa preces un nodod to klienta lietošanā uz abpusēji saskaņotiem noteikumiem. Klients šo pirkumu var sākt lietot nekavējoties. Līdz ar pēdējā līzinga maksājuma veikšanu objekts pāriet klienta īpašumā. Latvijā lielākā daļa klientu izvēlas tieši finansu līzingu un tādēļ ar vārdu "līzings" parasti tiek saprasta tieši šī finanšu līzinga forma.
Operatīvais līzings ir tas, ko tautas valodā sauc par nomu. Operatīvā līzinga gadījumā nomnieks (līzinga ņēmējs) veic nomas maksājumus visu līzinga periodu, pretī saņemot tiesības lietot nomas priekšmetu. Nomas periodam beidzoties, klientam ir iespēja nomas priekšmetu izpirkt, ko var darīt maksājot uzreiz vai maksājot pakāpeniski, nodot to atpakaļ līzinga sabiedrībai, atrast pircēju vai nodot līzinga sabiedrībai nomāto auto, kā pirmo iemaksu. Tā, piemēram, automašīnu līzinga firma var iznomāt vairākas reizes, tādēļ arī nomas maksājumi ir mazāki nekā finansu līzinga gadījumā, jo nomnieks nenomaksā pilnu mašīnas vērtību, bet tikai tās nolietojuma daļu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация