Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216551
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Liberālā – sargsuņi

Manuprāt, pirmais, kas nāk prātā kā šī t.s. veida medijs, personīgi man, ir – laikraksts „Diena”. Laikraksts, kurš apkopo dažādas nozares, viedokļus, komentārus un ziņas šīs valsts un arī ārpus šīs valsts teritorijā. Manuprāt, tīri psiholoģiski šis ir tas medijs, kurš visspilgtāk atspoguļo notiekošo, vistiešāk uzrunājot katru (atsevišķi regulāri tiek izdalīti „Dienas” komentāri, viedokļi, atklājumi un citāti).Izklaide, sports un bizness vienuviet – tas, manuprāt, uzrunā visspēcīgāk. Jāmin būtu arī tādas „Dienas” t.s. sadaļas, kā Lasītāji raksta, Izsaki viedokli!, Lasītāji vaicā, Rakstīsim Latvijas vēsturi, Lasītāju fotogalerijas, Lasītāji aicina u.c.
Ja nemaldos, tad vārds – liberāls – nāk no vārda brīvība. Jā, nepārtraukti tiek uzsvērta brīvība – sabiedrības kopumā, notikumu virknes kopumā, katra cilvēka un notikuma – atsevišķi. It kā nepārtraukti tiek ziņots par notikumiem, bet tajā pašā laikā – bieži vien cilvēkiem netiek dota iespēja domāt un just līdzi (ja nu vienīgi pēkšņi forumu komentārus, kaut vai tajā pašā „Dienas” mājas lapā mēs visi pēkšņi noformulētu kā „just līdzi”, bet vai tad ne uz ko vairāk mēs nevarētu būt spējīgi?”). Iespējams, cilvēki vienkārši šaubās par savu individualitāti – gan tie, kas tiek uzrunāti caur konkrēto medoju, gan tie, kuri uzrunā.
„Lai gan Latvijas mediji pilda sargsuņa funkciju, to veikt traucējot līdz šim pilnvērtīgi neiesakņojušās demokrātijas tradīcijas.” / Kārlis Streips/

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация