Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:944060
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
Фрагмент работы

Noziedzību ietekmē iedzīvotāju dzīves līmenis, izglītības līmenis, pilsētvides, kā arī citi faktori. Kā cilvēks var novērtēt apkārtējo pasauli, ja ir izaudzis pelēka un vienmuļa betona vidē. Šajā darbā izpētīsim ielu noziedzības fenomena aspektu no neordināra skatu punkta. Analizēsim, kā noziedzības līmeni ietekmē nepārdomāta pilsētvides apbūve un zemas kvalitātes arhitektūra, kā arī labiekārtojuma neesamība pilsētvidē.
PSRS laikā noziedzīgu grupējumu un bandu parādīšanās tika saistīta ar jaunu pilsētas kvartālu izbūvi, kas līdzinājās geto rajoniem. Būvniecības apjomu strauja pieauguma dēļ PSRS (t.sk. Latvijas PSR) daudzās lielās pilsētās un ne tik lielās pilsētās notika masveida jaunu kvartālu izbūve pilsētas nomalēs. Līdz ar šo jaunbūvēto kvartālu parādīšanos tika sagrautas iepriekšējas sociālās tradīcijas. Jauni pilsētu mikrorajonu kvartāli radās viens pēc otra kā sēnes, stājoties amatā PSKP CK sekretāram Ņikitam Hruščovam 1953. gada un izziņot PSRS turpmāko industrializācijas un pieejamu mājokļu politiku. Neskatoties uz strauju mājokļu būvniecības tempu kāpumu, daudzos jaunajos pilsētas mikrorajonos nekāda pilsētas infrastruktūra tā arī netika izveidota – kafejnīcas, kinoteātri vai citas sabiedriski vajadzīgas iestādes un to pakalpojumi vienkārši netika nodrošināti. Jaunā apbūve atgādināja geto.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,20 €
Комплект работ Nr. 1401542
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация