Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:489623
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.10.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Arī vērojot smaidu mēs varam nolasīt dažāda veida smaidus, kuri var izteikt nievājumu, laimi, prieku, kas atspoguļojas arī pārējās sejas daļās. Izmatojot degunu, saziņā var noteikt arī apkārtējās vides ietekmi uz mums, respektīvi, smaržu ietekmi. Izjūtot kādas patīkamas smaržas, cilvēks uzreiz sarosās un sejas vaibstos parādās apmierinājuma izteiksme un vēlme noskaidrot no kurienes tā smarža nāk. Tomēr, sajūtot dažādas smakas, deguns it kā ieraujas uz iekšu, un cilvēks vēlas norobežoties no sarunu partnera, ja, piemēram, viņam ir slikta elpa vai arī ķermenis dvašo pēc sviedriem. Tas uzreiz rada diskomfortu pret partneri, rodas vēlme norobežoties. Elpošana caur degunu paliek skaļāka dusmu gadījumā, jo elpa tiek ierauta ar lielāku spēku, it kā simbolizējot kādu bīstamu pozu. Visa cilvēka sejas mīmika iesaistās plašā emociju izpaušanas procesā.
Kopumā sejas mīmikai, cilvēku dzīvēs un emociju izpaušanā, un nolasīšanā, ir liela nozīme. Mīmika palīdz komunicēt daudz brīvāk un nodod informāciju daudz precīzāk, nekā stīva sejas izteiksme, kad grūti pateikt vai konkrētais teksts domāts kā joks vai nopietni. Izsakot jokus vienmēr jābūt norādītam ar mīmiku tam, ka tas ir joks, savādāk var gadīties nepatīkami pārpratumi un konflikti. Sejas muskulatūru var trenēt ar dažādiem vingrinājumiem, pie spoguļa veidojot dažādas grimases, kā arī vienkāršus sejas sasprindzinājuma un atslābināšanas vingrinājumus. Bieži vien cilvēki var sazināties un saprast viens otru pat nesakot ne vārda, bet tikai paskatoties viens uz otru vai arī parādot pāris signālus ar mīmikas palīdzību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1334317
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация