Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:986051
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Personāla vadīšana ir zinātne, kuras izziņas priekšmets ir līdzstrādnieku personālā vadība organizācijā, ar mērķi izskaidrot, atveidot un prognozēt vadības objekta izturēšanās veidu. P/v jāievēro: kultūras normas, sociokulturālās attīstības līmenis; ekonomiskā efektivitāte, individuālā neaizskaramība, likumība. P/attīstības fāzes: Birokritizācija-līdz 1960; institucionalizācija-no 1960; humanizācija-no1970; ekonomizācija-no1980; orientācija uz uzņ/bu-np 1990. P/v funkcijas: plānošana; iesaistīšana un izvēle; attīstība; sankcijas, kas nepieciešamas, vadot cilvēku kopu org-jās. P/v atspoguļo 4 vērtību ietekmi: atbildību; efektivitāti; individuālās tiesības; sociālo taisnīgumu pār darbinieku. Personāla ražīgas un efektīvas admin-jas pamatā ir 3 paņēmieni: katram vad. ir jāpievērš uzmanība darbinieku apmācībai un d/apstākļiem; darbinieki ir vērtība; p/vadība ir saskaņošanas procesu, org-jas mērķu un cilvēka vajadzību integrācija.
Personāls-ir cilvēks savā darbā vietā ar savām mērķiem, vajadzībām, cerībām un problēmām. P. ir motivēts indivīds; darba nesējs; koalīcijas partneris; ražošanas faktors; atbildības nesējs; izmaksu izraisītājs.
P/saimniecība-ir org-jas saimn. elements, kas saistīts ar ražošanas faktora „darbs” izmantošanu; p/vadīšana; p/līdervadība; p/politika; p/mārketings; p/meklēšana; org-ja; p/org-ja; p/plānošana; p/nodrošināšana; p/attīstīšana; p/atbrīvošana; rūpes par personālu; p/pārvalde; p/vadības audits; darba apraksts.
Politika-ir org-jas vērtību un pārliecības formulēšana attiecībā uz galvenajām org-jas funkcijām. P/politika var izteikt: org-ja apņemas risināt nodarbinātības jautājumus; visas brīvās d/vietas būs atklātas visiem darbiniekiem; org-ja vienmēr uzturēs dialogu ar atzītām arodbiedrībām;…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-2,30 €
Комплект работ Nr. 1117239
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация