Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:850061
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

6. Kas ir personāla plānošana, plānošanas iespējas, palīglīdzekļi?
Cilvēku resursu plānošana ir cilvēku resursu pieprasījuma sistemātiska analīze un nodrošināšana, garantējot biznesam nepieciešamo cilvēku skaitu ar vajadzīgajām kompetences sastāvdaļām atbilstošos termiņos. Cilvēku resursu plānošana ietver gan finanšu, gan laika, gan kompetences plānošanu, kas saistīta ar personāla attīstības un apmācības plānu, savukārt finanšu resursu plānošana tieši ietekmē organizācijas atalgojuma politiku, tādējādi būtiski stimulējot vai kavējot biznesa attīstību un rezultātus. Ja dažādu politisku vai sociāli ekonomisku iemeslu dēļ valstī trūkst noteikta veida cilvēku resursu, tad cilvēku resursu plānotājiem jāķeras pie sarežģītāku risinājumu meklēšanas – darbinieku kvalifikācijas maiņas un apmācības vai pie speciālistu meklēšanas ārzemēs, taču šīs metodes ir dārgas un ar augstu riska pakāpi. Ņemot vērā izmaksas, kas rodas, plānojot palielināt cilvēku resursus, šai plānošanai jānotiek saskaņā ar skaidru un visiem zināmu procedūru, kā arī jābūt pietiekami birokrātiskai, lai izvairītos no pārpratumiem. Visoptimālākais ir divpakāpju plānošana, kur pirmajā posmā tiešajiem vadītājiem nosūta anketu ar konkrētiem jautājumiem par cilvēkuresursu skaitu, laiku un kompetenci, bet otrajā posmā seko intervija jeb saruna ar attiecīgo vadītāju, izmantojot viņa aizpildīto anketu un vēlreiz visu pārrunājot un precizējot. Būtiski ir apkopot un izanalizēt visu nepieciešamo darbinieku skaitu un kompetences veidu, kā arī izvērtēt kompānijas finansiālās, tehnoloģiskās un darbinieku izvietošanas iespējas, kas saistītas ar personāla meklēšanu, apmācīšanu, atalgošanu un nodarbināšanu.
Cilvēku resursu plānošanas galvenās metodes:
- Nulles līmeņa plānošana (par sākuma punktu nākotnes prognozēm ņem organizācijā esošo cilvēku resursu skaitu, atalgojumu un kompetences veidus. …

Коментарий редакции
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1353301
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация