Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:748531
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

9.7.7. Kravu saglabāšanas pamatnoteikumi, veicot kravas un komercdarbus Rīgas Preču kravu terminālā
Kravas termināla darbinieki, kā arī komersantu darbinieki, kas nosūta un pieņem kravas no dzelzceļiem, ir atbildīgi par šo kravu saglabāšanas nodrošināšanu un iemeslu un apstākļu, kas rada kravu zaudējumus, novēršanas darbu organizēšanu.
Kravas nesaglabātības galvenās pazīmes ir daudzuma iztrūkums salīdzinājumā ar pavadzīmē noradītiem datiem, kravas kvalitātes pasliktināšana vai tā pilnīgs nederīgums izmantošanai.
Kravu nesaglabātības, pārvadājot tās pa dzelzceļiem, galvenie iemesli ir dažādi tehnoloģijas un kravas un komercoperāciju izpildīšanas noteikumu pārkāpumi.
Vagonu rūpīga tehniskā un komercapskate, tikai droši sagatavoto pārvadāšanai kravu pieņemšana attiecīgajā kvalitatīvā un derīgā iepakojumā un tarā, pareiza kravas svara un vietu daudzuma noteikšana, kravu iekraušanas noteikumu izpildīšana, laicīga, pilna un precīza pārvadājumu dokumentācijas noformēšana ir pieņemto pārvadāšanai kravu saglabātības nosacījumi.
Kravu saglabāšanas nodrošināšanai jāveic iekraušana tikai nebojātos, derīgos kravas pārvadāšanai vagonos, kuri ir attīrīti no gružiem un kravas atlikumiem, bet, ja nepieciešams, mazgātos vagonos.
Ja kravas pieņēmējs nosūtītājs izsniegtas pārvadāšanai kravas taras vai iepakojuma ārējās apskates laikā konstatē augstāk minētos trūkumus, kas var radīt zaudējumus vai bojājumus, kravas nosūtītājam jālabo tara un iepakojums, lai nodrošinātu kravas pilnīgu saglabātību pārvadāšanas laikā.
Turklāt, ļoti svarīga kravas saglabātības nodrošināšanai ir kravu salikšanas pareizība vagonos ar pilnu vagona kravnesības un ietilpības izmantošanu. Kravas svars vienmērīgi jāsadala visā vagona grīdas laukumā, nedrikst koncentrēt smagas kravas vagona vienā pusē. Nav atļauts iekraut vienā vagonā kravas, kuras kopēja iekraušana un pārvadāšana var sabojāt.
Pārvadājot kravas atklatā ritošā sastāvā kravas pieņēmējam nosūtītājam jāpārliecinās par kravas zaudējuma pazīmju trūkumu. Ja vagonu nodošanas laikā tiek konstatēti tehniskie vai komercbojājumi, kravas atklatā ritošā sastāvā iztrūkuma vai bojājumu pazīmes, kravas izdošana jāveic saskaņā ar 08.04.2003. MK noteikumu Nr.158 “Kravas izsniegšanas noteikumi” prasībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация