-
Rudzu maizes ražošanas tehnoloģiskās iekārtas
Nr. | Название главы | Стр. |
IEVADS | 4 | |
1. | IZEJVIELU RAKSTUROJUMS | 5 |
1.1. | Milti | 5 |
1.2. | Ūdens | 6 |
1.3. | Ieraugs | 7 |
1.4. | Sāls | 7 |
1.5. | Cukurs | 7 |
1.6. | Taukvielas | 7 |
1.7. | Iesals | 8 |
1.8. | Garšvielas | 8 |
2. | RUDZU MAIZES UZTURVĒRTĪBAUN ĶĪMISKAIS SASTĀVS | 9 |
3. | IZEJVIELU APRĒĶINS RUDZU MAIZES CEPŠANAI | 10 |
4. | RUDZU MAIZES CEPŠANAS TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS | 11 |
4.1. | Izejvielas, piegāde un uzglabāšana | 12 |
4.2. | Mīklas gatavošana jeb mīcīšana | 12 |
4.3. | Mīklas dalīšana | 12 |
4.4. | Mīklas formēšana | 12 |
4.5. | Mīklas raudzēšana | 12 |
4.6. | Maizes cepšana | 12 |
4.7. | Maizes atdzesēšana un pakošana | 13 |
4.8. | Komplektēšana un piegāde | 13 |
4.9. | Ierauga gatavošana | 13 |
5. | IEKĀRTU DARBĪBAS PRINCIPS UN RAKSTUROJUMS | 14 |
5.1. | Grīdas svari CAS ND 300 | 14 |
5.2. | Ūdens dozators DVS 50-A | 14 |
5.3. | Miltu sijātājs P2-P | 15 |
5.4. | Lāpstiņtipa mīklas mīcītājs ASM-HK600 250 | 16 |
5.5. | Mīklas katlu pacēlājs HP2D A2-2 | 17 |
5.6. | Mīklas dalīšanas iekārta ASL- 200 | 18 |
5.7. | Lentas tipa apaļotājs OL-2000 | 18 |
5.8. | Mīklas veidotājs Subal MS 700 CPMontana | 19 |
5.9. | Pēcraudzēšanas kamera ASL- 14 | 20 |
5.10. | Plauktu ratiņi | 21 |
5.11. | Rotācijas krāsns SALVA Sirocco Evolution SK-21 | 22 |
5.12. | Maizes griešanas iekārta EVA- 342 | 23 |
5.13. | Maizes iepakošanas iekārta IPEKA CL-35 | 23 |
6. | JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA PAR KRĀSNĪM | 25 |
6.1. | Tuneļtipa krāsns G4- HPN- 25 | 25 |
6.2. | Plauktu tipa krāsns MIWE IDEAL | 26 |
6.3. | Šūpoļtipa krāsns | 27 |
7. | IEKĀRTU PLŪSMAS SHĒMA | 29 |
SECINĀJUMI | 31 | |
IZMANTOTĀ LITERATŪRA | 32 |
SECINĀJUMI
1. Latviešu ēdienkartē rupjā maize ir jau gadu simtiem, bet vēl joprojām tā garšo ikvienam. Dažādie rupjmaizes veidi radušies laika gaitā – tumšāki, gaišāki, skābāki vai saldāki.
2. Rudzu maizes cepšana ir īsta māksla – tas ir sarežģīts un laikietilpīgs darbs, kas prasa rūpību un uzmanību.
3. Rudzu maizei ir tumša un salīdzinoši bieza garoza, raksturīgs izteikts aromāts un skābena garša, tās mīkstums ir blīvāks, ar lielākām un mazākām porām, elastīgs un mazliet mitrs.
4. Maizes uzturvērtība ir atkarīga no miltu šķiras un maizes receptūras. Jo zemākas šķiras milti, jo vairāk tajā ir barības vielu un, jo augstākas šķiras milti, jo vairāk tajos ir ciete un mazāk vitamīnu un minerālvielas.
5. Iekārtu izvēle- tas ir sarežģīts un atbildīgs brīdis, tāpēc izvēloties iekārtas, būtu jāvadās pēc šādiem vērtēšanas kritērijiem :
• Iekārtas spēja nodrošināt pilnīgu maizes cepšanas tehnoloģijas saglabāšanu;
• Uzticamība un iekārtas ražība;
• Iekārtas spēja apliecināt savas darba spējas salīdzinājumā ar citiem modeļiem.
6. Izvēloties maizes cepšanas iekārtas, ieteicams būtu pirkt starptautiski pazīstamu zīmolu iekārtas, kaut arī tās ir dārgas, bet nodrošinās iekārtas kvalitatīvu darbību.
7. Rudzu maizes ražošanas sastāv no vairākiem etapiem- izejvielu piegāde, mīklas gatavošana, mīklas dalīšana, mīklas formēšana, mīklas raudzēšana, maizes cepšana, maizes atdzesēšana, pakošana, komplektēšana un piegāde pasūtītājiem.
…
SATURS IEVADS 4 1. IZEJVIELU RAKSTUROJUMS 5 1.1. Milti 5 1.2. Ūdens 6 1.3. Ieraugs 7 1.4. Sāls 7 1.5. Cukurs 7 1.6. Taukvielas 7 1.7. Iesals 8 1.8. Garšvielas 8 2.RUDZU MAIZES UZTURVĒRTĪBAUN ĶĪMISKAIS SASTĀVS 9 3. IZEJVIELU APRĒĶINS RUDZU MAIZES CEPŠANAI 10 4. RUDZU MAIZES CEPŠANAS TEHNOLOĢISKĀ PROCESA APRAKSTS 11 4.1. Izejvielas, piegāde un uzglabāšana 12 4.2. Mīklas gatavošana jeb mīcīšana 12 4.3. Mīklas dalīšana 12 4.4. Mīklas formēšana 12 4.5. Mīklas raudzēšana: 12 4.6. Maizes cepšana 12 4.7. Maizes atdzesēšana un pakošana 13 4.8. Komplektēšana un piegāde 13 4.9. Ierauga gatavošana 13 5. IEKĀRTU DARBĪBAS PRINCIPS UN RAKSTUROJUMS 14 5.1. Grīdas svari CAS ND 300 14 5.2. Ūdens dozators DVS 50-A: 14 5.3. Miltu sijātājs P2-P 15 5.4. Lāpstiņtipa mīklas mīcītājs ASM-HK600 250 16 5.5. Mīklas katlu pacēlājs HP2D A2-2 17 5.6. Mīklas dalīšanas iekārta ASL- 200: 18 5.7. Lentas tipa apaļotājs OL-2000 18 5.8. Mīklas veidotājs Subal MS 700 CPMontana 19 5.9. Pēcraudzēšanas kamera ASL- 1420 20 5.10. Plauktu ratiņi 21 5.11. 5.11.Rotācijas krāsns SALVA Sirocco Evolution SK-21: 22 5.12. Maizes griešanas iekārta EVA- 342 23 5.13. Maizes iepakošanas iekārta IPEKA CL-35 23 6. JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA PAR KRĀSNĪM 25 6.1. Tuneļtipa krāsns G4- HPN- 25 25 6.2. Plauktu tipa krāsns MIWE IDEAL 26 6.3. Šūpoļtipa krāsns 27 7. IEKĀRTU PLŪSMAS SHĒMA 29 SECINĀJUMI 31 IZMANTOTĀ LITERATŪRA 32
- Ražošanas operatīvā plānošana
- Ražošanas plānošana
- Rudzu maizes ražošanas tehnoloģiskās iekārtas
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Ražošanas plānošana
Конспект для университета6
-
Ražošanas operatīvā plānošana
Конспект для университета22
-
Ražošanas un pakalpojumu organizēšana
Конспект для университета38
-
Ražošanas organizācija
Конспект для университета4
-
Ražošanas organizācija. Ieņēmumi un ražošanas izmaksas
Конспект для университета11