Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691366
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

7.UZDEVUMS.
Pirms neilga laika persona S no savas tantes nopirka dzīvokli Rīgā. Pirkumam līgumā ietverot nosacījumu, ka par šo dzīvokli pircēja maksās trešo daļu no pirkuma maksas, bet pārējo pakāpeniski gada laikā. Bija arī vienošanās, ka nostiprinājuma lūgums zemesgrāmatai tiks rakstīts tad, kad būs samaksāta visa summa. Trešā daļa no pirkuma summas tika samaksāta. Pirms mēneša tante nomira. Atbrauca viņas dēls, kurš pieteicies uz mantojumu, kaut visu laiku nebija licies ne zinis par savu māti. Mantojuma masā bija iekļauts arī nopirktais dzīvoklis. Pircēja tika paskaidrojusi tantes dēlam, ka dzīvoklis ir nopirkts un daļa naudas jau samaksāta, taču dēls nepiekrita darījumam par tik lētu cenu un samaksāto summu viņš ir ar mieru atmaksāt. Pircēja no darījuma nav ar mieru atteikties.
Ko darīt šādā situācijā vienai vai otrai pusei? Vai pircējai ir tiesības uz dzīvokli? Aprakstiet situāciju kā rīkoties?
CL 705. Ar mantojuma iegūšanu uz mantinieku pāriet, līdz ar mantojuma atstājēja tiesībām (702. un turpm. p.), arī visas viņa saistības, izņemot tīri personiskās.
Uzaicinājumā (sludinājumā par mantojuma atklāšanos) norādītajā termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas dzēš, izdodot mantojuma apliecību vai Eiropas mantošanas apliecību vai taisot aktu par mantojuma lietas izbeigšanu.
CL 701. Ar mantojuma iegūšanu uz mantinieku pāriet, līdz ar mantojuma atstājēja tiesībām (702. un turpm. p.), arī visas viņa saistības, izņemot tīri personiskās.
Uzaicinājumā (sludinājumā par mantojuma atklāšanos) norādītajā termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas dzēš, izdodot mantojuma apliecību vai Eiropas mantošanas apliecību vai taisot aktu par mantojuma lietas izbeigšanu.
CL 1519. No līguma izrietošās tiesības un saistības, ciktāl tās nav tīri personiskas, pāriet uz līdzēju mantiniekiem un tiesību pēcniekiem, ja vien likumā nav paredzēts noteikts izņēmums.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,99 €
Комплект работ Nr. 1382824
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация