Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:370988
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2001.g.11.nov. treniņu laikā olimpiskajā trasē Pārksitijā Prūsis tiek pakļauts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pārbaudei.
2001.g.28.nov. WADA informē Starptautisko Bobsleja un Skeletona federāciju (FIBT), ka Prūša analīzēs konstatēts aizliegtais nandrolons ar koncentrāciju 25 mg/l. Pats sportists to skaidro ar nekvalitatīvu pārtikas piedevu lietošanu.
2002.g.21.janv. FIBT diskvalificē Sandi Prūsi uz trim mēnešiem no 2001.g.9.novembra līdz 2002.g.9.februārim.
2002.g.22.janv. Latvijas Bobsleja federācija iekļauj Prūsi olimpiskajā komandā. LOK vēršas spēļu organizācijas komitejā ar jautājumu, vai sportists, kura diskvalifikācijas termiņš beidzas 9.feb., ir tiesīgs pirms šī termiņa tikt akreditēts un apmesties olimpiskajā ciematā. Atbilde ir pozitīva.
2002.g.23.janv. LOK izpildkomiteja iekļauj Prūsi olimpiskajā delegācijā.
2002.g.1.feb. SOK izpildkomiteja nolemj aizliegt Sandim Prūsim piedalīties Soltleiksitijas ziemas olimpiskajās spēlēs, uzskatot, ka diskvalifikācijas termiņš īpaši pielāgots, lai sportists varētu startēt ziemas olimpiskajās spēlēs. “Atļaut viņam startēt nozīmētu dot pasaulei nepareizu signālu,” lēmumu pamato SOK prezidents Žaks Roge.
2002.g.3.feb. sportists un LOK iesniedz apelāciju par šo SOK lēmumu Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā.
2002.g.4.feb. trīs Starptautiskās sporta arbitrāžas tiesas tiesneši uzklausa sportista, LOK, SOK un FIBT pārstāvju viedokļus.
2002.g.5.feb. tiesa paziņo, ka SOK izpildkomitejas lēmums tiek atcelts, un Prūsis var startēt Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs.
[Diena ; 7.feb.]

Latvijas bobslejists Sandis Prūsis par dopinga pārkāpumu diskvalificēts uz trim mēnešiem. Salīdzinoši nelielais sods skaidrojams ar FIBT konstatēto, ka vainojams ir nevis pats sportists, bet trešā puse. Aizliegtā stimulatora izcelsme varētu būt saistīta ar ASV ražoto barības piedevu lietošanu. Arī Latvijas Bobsleja federācija notikušo skaidro ar nekvalitatīvu pārtikas piedevu lietošanu.
FIBT paziņojumā minēts, ka Prūsim tiek anulēti kopš 9.nov. Pasaules kausa posmos izcīnītie punkti un, ka Soltleiksitijā viņam nāksies braukt no pēdējās starta grupas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация