Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:126315
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Augstākais likums, kas jāievēro katram mūsdienu ārstam - slimnieku veselības saglabāšana un atjaunošana.

Palīdzēt cīņā ar veselību, atjaunot viņa spējas dzīvot, tai skaitā atjaunot viņa darba spējas. Šobrīd tomēr pastāv starp labiem speciālistiem un pacientiem tas, ka ne tikai slimnieka labuma dēļ, bet naudas un atlīdzības dēļ! Tiem pacientiem, kuriem nav ko maksāt, tie nevar saņemt labākos ārstniecības pakalpojumus, tie pat nevar atļauties iegādāties ārstniecības medikamentus, apmeklēt zobārstu un citus pakalpojumus. Es nevaru šobrīd apgalvot to, kā patiesībā nav! Mūsdienās ārsts vairs nav viens pret vienu savās attiecībās ar pacientu kā Hipokrāta laikos.

Ja man ārstējot vai neārstējot gadītos redzēt vai dzirdēt par cilvēku dzīvi kaut ko, kas nevienam nebūtu jāzina, es par to klusēšu un, glabājot noslēpumu, nekad nevienam to neteikšu. Hipokrata zvērests, par spīti daudziem novecojušiem principiem, risina svarīgas ārsta ētikas problēmas, no kurām daudzas savu aktualitāti nav zaudējušas arī mūsdienās, piemēram, nekaitēšanas un ārsta noslēpuma neizpaušanas principa ievērošana. Šobrīd to regulē arī datu aizsardzības likums un ārstniecības likums
Ja es zvērestu stingri pildīšu, tad lai man tiek piešķirta laime dzīvē un darbā un slava laiku laikos pie visiem cilvēkiem! Sabiedrības izpratnē par ārsta pienākumiem dziļi iesakņojies priekšstats, ka ārstam nav tiesību atteikt palīdzības sniegšanu, jo to viņam liek Hipokrāta zvērests. Cilvēki prasa, lai ārsti pildītu zvērestu.

Daudzi vēlas ārsta darbu regulēt, aizmirstot brīnišķīgos vārdus, ko savulaik teicis kāds ārsts:"Ārsta darbs ir amats, zinātne un arī māksla."

Tiklīdz mākslas daļu mēģina iegrožot, to nejauši iznīcina, jo pacientam īsti var palīdzēt ārsts, tāds, kurš savā darbā ir brīvs un radošs.
Bet tam, kas zvērestu pārkāpj vai nepatiesi zvēr, lai notiek otrādi! Valsts iejaukšanās un ārstniecības likums ir daudz ko izmainījis Hipokrāta zvērestā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1388240
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация