Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:384469
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Termins ražošanas industrija attiecas uz firmām un darbiem, kuros cilvēki ražo lietas (mašīnu industrijas); Pakalpojumu sektors attiecas uz darbu, kurā netiek ražotas taustāmas lietas. Postindustriālās saimniecības tēzes. Daniels Bells uzskata, ka uz statistisku balstītie dati parāda ar ražošanu saistīto darbu skaita pazemināšanos. Tā ir sava veida virzīšanās uz postindustriālo saimniecību. Šajā sabiedrībā dominē darbs, kurā ir nepieciešamas noteiktas zināšanas (galvenokārt darbs ar datoru un komunikāciju tehnoloģijām prasa kompetenci šajā nozarē).
Postindustriālā sabiedrībā pastāv arī negatīvas iezīmes. Tā parāda ražošanas industriju, kā tādu, kuru ietekmē iepriekšējā britu saimniecība. „Nodarbinātības vēstneša” apkopotie statistiskie dati parāda, ka 90.gadu sākumā otrās ekonomiskās lejupslīdes 10 gadu laikā, nodarbināto skaits pakalpojumu sfērā ir krities, tāpat kā ražošanas sfērā. Viens no iespējamajiem iemesliem, ražošanā nodarbināto panīkumā Rietumos, ir ražošanas industrijas pārvietošanās uz jaunindustriālajām valstīm.
Industriālā sabiedrība galvenokārt ir balstīta uz ražošanas industriju. Jēdziens postindustriālā sabiedrība tika izveidots balstoties uz ideju, ka ir samazinājusies ražošanas nozīme un ka pakalpojumu sektors šobrīd ir svarīgākā saimniecības daļa.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация