Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:847127
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.07.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Primārie dati tiek iegūti veicot pētījumus, kuri pēc to apjoma un mērķa tiek iedalīti:
• Kvalitatīvajos pētījumos – ar šo pētījumu palīdzību galvenokārt mēģina noskaidrot kādas problēmas cēloņus un to dziļāko būtību, ko nevar noskaidrot eksperimentāli. Kvalitatīvās metodes izmanto, lai izvēlētos piemērotāko reklāmas ideju vai produkta konceptu, izprastu, kā tiek pieņemti pirkšanas lēmumi, noskaidrotu vēlmes un vajadzības, kas saistītas ar konkrētu produktu vai pakalpojumu, izprastu patērētāju emocionālo attieksmi, uzskatus un uzvedību, pozicionētu marku un noskaidrotu tās stiprās, vājās puses un tirgus iespējas un tml. Šo pētījumu galvenās metodes ir padziļinātas intervijas, fokusgrupu diskusijas, eksperiments, novērošana, dokumentu analīze u.c.
• Kvantitatīvajos pētījumos – šo pētījumu metodes tiek izmantotas, lai iegūtu skaitlisku informāciju par kāda produkta, pakalpojumu, viedokļa, procesu izplatību sabiedrībā kopumā vai konkrētā mērķa grupā. Pētījuma dati parasti tiek iegūti, izmantojot sekojošas pētījumu metodes: tiešās intervijas, telefonintervijas, anketēšana, interneta aptauja.6
Apkopojot visu augstākminēto informāciju, var secināt, ka starptautiskā mārketinga pētījumi ir atbildīgs process, kas prasa augstu precizitāti, jo no tiem ir atkarīga turpmākā uzņēmuma darbība. Un ņemot vērā mūsdienu plašās pētniecības iespējas, ir svarīgi izvēlēties metodes un to līdzekļus, kas uzņēmumam konkrētajā brīdī būtu izdevīgākie gan laika, gan naudas, gan citu resursu ziņā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация