Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:766682
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  KOMPĀNIJAS RAKSTUROJUMS    3
  KOMPĀNIJAS FINANŠU RĀDĪTĀJI    5
  ATTĪSTĪBAS STRATĒĢIJA TURPMĀKAJIEM TRIJIEM-PIECIEM GADIEM    6
  IZMANTOJAMO AVOTU SARAKSTS    10
Фрагмент работы

Kā redzams pēc noteiktajiem mērķiem un iekšējās un ārējās vides analīzē iegūtajiem rezultātiem, uzņēmumam pašlaik ir piemērota intensīva (attīstības) stratēģija, kad uzņēmuma mērķis ir palielināt tirgus daļu pastāvošajā tirgū, izmantojot savas stiprās puses pret pastāvošajiem draudiem. To var panākt, piedāvājot jaunus produktus un pakalpojumus (piemēram, papildinot sortimentu ar jaunām detaļām (ekonomisko apstākļu dēļ detaļu apgrozījums salīdzinājumā ar jaunu preču apgrozījumu, ir pieaudzis – cilvēki izvēlas remontēt nevis pirkt jaunu), piedāvājot līdzīgas preces ar dažādām cenām, piedāvājot jaunus pakalpojumu veidus arī ziemas sezonā) jau esošajos tirgos, cenšoties palielināt atkārtoto pirkumu skaitu.
Lai arī, izmantojot dažādus stratēģiskās analīzes veidus, uzņēmumam nav konstatēta ilgtspējīga konkurētspējīgā priekšrocība, pašreizējos ekonomiskos apstākļos, ir svarīgi izmantot tās atšķirīgās prasmes, kas spētu dot labumu vismaz īstermiņā (laikā, kamēr beidzas ekonomiskā krīze). Šajā gadījumā runa ir par sortimentu kā konkurētspējīgo priekšrocību.
Ir regulāri jāuztur kontakti ar piegādātājiem par jaunumiem tirgū, arī pašam uzņēmumam ir jāseko līdzi tehnoloģiju un tirgus tendenču izmaiņā, kā rezultātā tirgū ienāk jaunas preces vai „veco” preču jaunās modifikācijas. Nedrīkst pieļaut piedāvātā sortimenta „novecošanu”, tas visu laiku ir jāatjauno. Svarīga nozīme ir pašreizējā personāla pieredzes izmantošanai un jaunas pieredzes uzkrāšanai.
Lai uzlabotu vairākus finanšu rādītājus, uzņēmumam „X” vēl straujāk ir jāsamazina krājumu apjoms, kas deflācijas ietekmē kļūst dārgāki un līdz ar to grūtāk realizējamāki. Lai arī uzņēmumam ir noslēgti ilgtermiņa sadarbības līgumi ar piegādātājiem, ir nepieciešams pārskatīt to nosacījumus, piemēram, samazināt piegādes apjomus un/vai mainīt piegādāto preču partiju saturu – t.i., uzņēmumam nepieciešams procentuāli vairāk pārdot DUS pakalpojumus un biodegvielu (to liek pašreizējā ekonomiskā situācija un pieprasījums). Ir jārunā par piegādātāju potenciālo spēju pārorientēties attiecīgi uzņēmuma „X” iespējām un vajadzībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация