1. UZŅĒMUMA PLĀNOJUMS UN IEKĀRTOJUMS
• Ēdināšanas uzņēmums atrodas Rīgā,centra rajonā,dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā
• Tuvākās ēkas atrodas salīdzinoši netālu, aptuvenais attālums 15 metri
• Ēkas tuvumā ir pieejama autostāvieta uzņēmuma viesiem un darbiniekiem
• Piebraucamais ceļš ir no cieta seguma - bruģa
• Ēkai ir divi piebraucamie ceļi, pa vienu notiek produktu piegāde , bet otras puses ceļā notiek konteineru pievades ceļš atkritumu izvešanai, kas nodrošina sanitāri higēnisko normu prasības ievērošanu
• Atkritumu platforma aptuveni atrodas 30 metru attālumā no ēkas, un par to savākšanu atbild centralizētā sistēma
Kopumā uzņēmums no atrašanās viedokļa atbilst sanitāri higiēniskajām normām. Atbilst arī norādījumi par ražošanas telpām pēc Higiēnas vadlīniju ieteikuma, ka tām vajadzētu atrasties uz ziemeļu pusi, jo tas samazina insektu daudzumus, kā arī nodrošina temperatūras nemainīgumu un telpas nesakaršanu dienas karstajā periodā.
Tā kā restorāns atrodas daudzdzīvojamā ēkā, tas ir pakļauts centralizēta pilsētas ūdensvada sistēmai un kanalizācijai.
1.1. Ēkas un iekārtas
Ēka ir labā tehniskā, kā arī vizuālā stāvoklī.
Uzņēmumā darbojas stingri noteikts mazgāšanas – dezinfekcijas plāns, par ko atbild apkopējas. Šis plāns tiek ievērots un kontrolēts, apkopējai atzīmējot tīrīšanas laikus kontrollapā.
…