Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:153006
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Uzņēmums, kurā praktizējos grāmatvedības jomā ir zemnieku saimniecība ‘’Lauri’’. Uzņēmuma ‘’Lauri’’ atrašanās vieta ir Ogres rajona, Ķeipenes pagasta, Ziedu ielā 4, bet pašas z/s reģistrācijā noradītā vieta ir Ogres rajona, Madlienas pagastā. Uzņēmums nodarbojas ar pārtikas, alkohola, tabakas izstrādājumu, un saimniecības preču tirdzniecību. Visu šo preču tirdzniecībai ir nepieciešamas licences un tādas arī ir aplūkojamas paša uzņēmuma iekšienē. Ikviens interesent/pircējs var tās aplūkot un remdēt savu zinātkāri. Par cik uzņēmums ir reģistrēts kā zemnieku saimniecība, tad jābūt arī kādam zemes gabalam vai kādi citi īpašumi, piemēram, lopi, gateri u.c., lai varētu uzņēmumu reģistrēt kā zemnieku saimniecību un attiecīgi iegrāmatot. Pie z/s pieder zemes gabals, kurš tiek izmantoti kultūraugu audzēšanai un gateris, kurš realizē kokmateriālu izstrādājumus.
Sekojot līdzi uzņēmuma grāmatvedības sistēmai es ieguvu, manuprāt, pietiekami lielu pieredzi, lai spētu veikt vienkāršo grāmatvedību, bet pagaidām vēl ar kāda palīdzību, jo lai kārtīgi iepazītos ar grāmatvedību, ir nepieciešamas nedaudz vairāk laika nekā divi mēneši. Bez tam šajā uzņēmumā pielietotā grāmatvedība ir nedaudz sarežģītāka par vienkāršo grāmatvedību, droši varētu teikt, ka pat krietni sarežģītāka, jo kā sacīja prakses vadītāja principi esot gandrīz tādi paši kā a/s un SIA dibinātajiem uzņēmumiem. Kaut gan grāmatvedībām vajadzētu atšķirties, jo likumi, kuri regulē grāmatvedības uzskaiti LR ir atšķirīgi un, protams, ir arī kopīgi. Uzzināju arī to, ka praktiski zem katras darbības, kas tiek veiktas grāmatvedībā, atrodas kāds likums, kurš arī to regulē un nosaka kā tas veicams. Bez tam katrai darbībai ir jābūt ‘’apakšā’’ pamatojuma dokumentam, kurš apstiprina katru darbību. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация