Ik gadu personālam ir jāliek eksāmens, kura laikā tiek pārbaudītas ēdienkartes zināšanas( jāzin visas sastāvdaļas katram ēdienam un dzērienam).
Viens no galvenajiem viesmīļa darba piederumiem ir darba salvete. Darba salvetes jeb rokas dvieļa pielietojums -neapdedzināt rokas, kad tiek pasniegti karstie ēdieni un minimāli notīrīt traukus pirms tie tiek servēti uz galda. Rokas salvetei pastāvigi jābūt tīrai un tai jābut vai nu rokā,vai uz oficianta rokas. Ar to nekādā gadījumā netiek tirītas drupačas no galda virsmas, kā arī to neizmanto kā salveti kurā noslaucit rokas. Rokas dvielim jābūt tīram, baltam un izgludinātam(saburzīts vai netīrs rokas dvielis tiek nomainīts uz citu). Ikdienas rokas dvielim jābūt divkārši salocītam uz pusēm un jāatrodas oficianta kreisajā rokā. Nav pieļaujams to likt kabatā,padusē vai likt uz pleca.Paplāte tiek izvietota un nēsāta uz vienas rokas (uz kreisās rokas,ja Jūsu stiprā roka ir labā). Nav pieļaujams nēsāt paplāti ņemot to aiz malas ar abām rokam. Izņēmuma gadījumā,ja tā ir ļoti smaga,tad to nesam ar abām rokām. Kategoriski aizliegts likt paplāti uz viesu galda vai uz kaimiņu galda!!! (Gan Bei arhīvs, 2015)
Servants ir viesmīļa darba galds, kuru izvieto tirdzniecības / banketu zālē, katram viesmīlim savā sektorā. Kopumā restorānā ir 5 servanti. Tajā tiek novietota daļa no traukiem, galda piederumiem, salvetes, viesmīļa darba rīki. Servants ir atverams plaukts ar divām durvīm un divām atvilknēm, tā izmēri “Gan bei city”:
• Augstums – 900 mm
• Garums – 1200 mm
• Platums – 550 mm
Kopumā restorānā ir 33 galdi, no kuriem divi ir banketa, 9 mazie (max 4 cilvēkiem) un 22 lieli ( max 6 cilvēkiem).
…