Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:417791
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads
Gadiem ejot arī skaistumkopšanas nozare attīstās. Pirms gadiem 15, mēs domājām, ka vienīgais veids, kā spējam iegūt skaistu iedegumu- tas bija saulē. Tagad ir arī alternatīvs saulei-tas ir solārijs. Solāriji atšķiras gan ar intensitāti, izskatu, gan cenu ziņā. Vēl tikai nesen (pirms 5 gadiem) tika izgudroti stāvošie solāriji.
Savu praksi es izgāju skaistumkopšanas salonā „Nofrete”, SIA Datoru centrs, Solārijā. Salons darbojas tikai trīs gadus, bet par klientu trūkumu nevar sūdzēties. Šīs prakses laikā mans mērķis bija iepazīties ar uzņēmuma darbību, gūt iemaņas pakalpojuma tehnoloģisko un komerciālo procesu organizācijā, iemācīties izpildīt tirdzniecībai raksturīgās darbības. Savu mērķi es centos realizēt!







SIA Solārija raksturojums
SIA solārijs (turpmāk solārijs) atrodas Jēkabpilī, Draudzības alejā 9. atrodas tas tuvu pilsētas centram. Apgrozās daudz cilvēku, jo tajā ēkā atrodas Datoru centrs, video noma, kredītu daļa un frizētava. Pretī solārijam atrodas Latvijas Krājbanka un Nodokļu inspekcija, Pasu daļa. Domāju, ka solārija vieta atrodas ļoti izdevīgā vietā, jo visapkārt ir cilvēki. Esmu novērojusi, ka 60% garām gājušo sieviešu skatās uz solārija skatlogu, un apmēram 10% izmēģina sauļoties solārijā skrienot garām.
Ēka, kur atrodas solārijs ir trīsstāvīga celtne, solārijs atrodas pagrabstāvā. Solārijā ir divas ieejas, bet pirmā ieeja tiek slēgta, un to izmanto tikai solārija administrators, j9o pie tās ieejas atrodas signalizācija, kuru katru reizi, kad solārija administrators ieiet ēkā- jāneitralizē.
Solārijam ir divas telpas- uzgaidāmā telpa un telpa, kur atrodas solārijs. Noliktavu solārijā nav. Visa solārija kosmētika ir izlikta uz plukta- visiem redzamā vietā- uzgaidāmajā telpā.
Pakalpojuma sniegšanā tiek izmantotas šādas iekārtas un ierīces:
Kases aparāts
Divi plaukti
Galds
Viens galds solārija telpā
Divi krēsli
Stūra dīvāns
Solārijs- Ergoline Super Power 300
Solārija taimeris
Viens magnetofons
Inventārs un iekārtas ir jāuztur labā sanitāri tehniskā stāvoklī. Telpām jābūt sakoptām un pats galvenais- jārūpējas, lai solārijs vienmēr būtu tīrs ( to nodrošina spēcīgs ķīmiskais līdzeklis- Euroclean desinfect, kas paredzēts tieši solārija tīrīšanai. Nebojā akrila stiklu).
Solārijā konsultācijas klientiem sniedz administrators. Kopīgi ar klientu tiek izvēlēta tieši viņa ādas tipam paredzētā kosmētika. Solārijā nav pašapkalpošanās. Ja cilvēks ir ieradies solārijā pirmo reizi, administrators arī ieslēdz solāriju, un paskaidro klientam tā darbību.
Solārija kosmētika izvietota uzgaidāmajā telpā, vienā plauktā ar diviem nodalījumiem.
No ārpuses solārija ēka ir ļoti pievilcīga. Tā kā solārijs atrodas pagrabstāvā, ieejot ir tāda kā noslēpumaina gaisotne. Sienas ir dzeltenā krāsā, pretī ieejas durvīm atrodas izbāstenis- sikspārnis. Stūrī ir skaists, liels samta dīvāns-kapučīno krāsā. Pie sienas ir divi lieli plakāti- vīrietis un sieviete, kuri reklamē „Australian Gold” kosmētiku. Stūrī (virs dīvāna) ir skaista dekoratīva sarkano rožu kompozīcija. Starp plakātiem atrodas pulkstenis. Ja man vajadzētu raksturot solārija iekārtojuma stilu, es teiktu mūsdienīgais kopā ar vecmodīgo. Jo plaukts, uz kura izlikta kosmētika ir kaut kur 18 gadsimta stilā.
Solārija telpa. Sienas arī ir koši dzeltenā krāsā. Pie sienas ir ļoti liels spogulis. Pie spoguļa galdiņš 18 gadsimta stilā. Uz galdiņa atrodas kosmētiskais sejas toniks un pieniņš-dekoratīvās kosmētikas noņemšanai. Atrodas arī vates tamponi un viss, kas nepieciešams, lai savāktu matus sauļošanās laikā. Uz galdiņa ir arī 2 pāri dzelzīšu, kurus izmanto sauļojoties uz krūšu galiņiem un acīm. Tās ir ļoti jūtīgas ķermeņa zonas, kuras var nelabvēlīgi iespaidoties no ultravioletā starojuma, tādēļ tās ir jāaizsargā. Šajā telpā atrodas arī papīra dvielīši, miskaste, elektroniskais sildītājs (jo pagrabstāvā ir diezgan vēsi), arī ādas melns krēsls. Uz sienām ir trīs plakāti, kuri arī reklamē solārija kosmētiku. Apgaismojums ir patīkami tumšs, romantisks. Viss iekārtojums patiešām ir saskaņots un patīkams. Atmosfēra ienākot solārijā ir patīkama, noslēpumaina, dažreiz pat gotiska.
Pats solārijs atrodas blakus sienai (garums- 1.80m, platums- 1m ).
Pie salona-ārpusē ir sastādīti skaisti krūmiņi un zālīte. Pie solārija loga- ārpusē ir liels uzraksts- SOLĀRIJS, sarkanā krāsā. Uzrakstu vienkārši nevar nepamanīt ejot garām. Skatloga solārijam nav, arī darba laika izklātnes solārijam nav, jo darba laiks ir atkarīgs no klientu apmeklējuma. Tāpēc jau arī solārijā ir telefons, pa kuru cilvēki pierakstās uz noteiktu laiku. Es , piemēram, strādāju no plkst. 11.00-18.00, bet bija arī dienas, ka cilvēku pa dienu nav nemaz- un tā diena bija atsēdēta par brīvu. Sestdienās no plkst. 11.00-15.00, svētdienās un svētku dienās solārijs nestrādāja.
Visvairāk klientu ir rudenī, ziemā (izņemot janvāra mēnesi, jo tad nauda jau cilvēkiem ir iztērēta un cilvēki neiet uz solāriju), pavasarī, arī pirms izlaidumiem. Vasarā klientu ir ļoti maz, tas saistās ar karsto laiku, un saulainajām dienām-kad cilvēki brauc atpūsties, tai skaitā arī sauļoties pie ūdens.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация