Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:939851
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma raksturojums    4
2.  Tirgzinības vides raksturojums uzņēmumā    8
3.  Tirgzinības process    11
4.  Tirgzinības komplekss    13
5.  Tirgus un tirgzinības pētījumi    16
6.  Pircēju rīcības analīze    18
7.  Tirgzinības pētījums    20
8.  SIA „DAIVAS” tirgzinības darbības plāns    23
8.1.  Plāna apraksts    23
8.2.  Vides raksturojums    23
8.2.1.  Pieprasījuma analīze    23
8.2.2.  Zīmola „Elvi” analīze    24
8.2.3.  Konkurentu analīze    26
8.3.  SVID analīze    28
8.4.  Tirgzinības aktivitāšu plāns 2010. gadam    30
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    35
  Pielikumi    36
Фрагмент работы

SIA „DAIVAS” ir mazumtirdzniecības veikalu tīkls, kurš pārsvarā tirgo pārtikas produktus. Tas strādā ar Latvijā plaši pazīstamo zīmolu „Elvi”. SIA „DAIVAS” veikals atrodas tirdzniecības centrā „Elvi”, kur ir daudz citu apkalpošanas un tirdzniecības punktu. Ludzas veikals tika atvērts vienlaikus ar visu tirdzniecības centru 2007. gada augustā.
Uzņēmumā kopā 2010. gadā strādā 131 darbinieks, gadu atpakaļ tie bija 160. Krīzes dēļ samazinājās pārdošanas apjomi un 2008. gada beigās SIA „Daivas” notika štatu samazināšana, Ludzas veikalā tika atbrīvoti no darba uzreiz 11 darbinieki.
Tā kā tirdzniecības vietās ir lielas tirdzniecības zāles, lielākā daļa strādājošo ir pārdevēji. Katrā veikalā organizatoriskā struktūra mazliet atšķiras, kas ir atkarīgs no tirdzniecības zāles platības. Tirdzniecības centrā Alūksnē ir viens veikala vadītājs, viens iepirkuma menedžeris un divi operatori. Ludzā ir veikala vadītāja, divi operatori un viens iepirkuma menedžeris, bet Kārsavā viens veikala vadītājs un viens datu ievades operators. Kārsavas veikals pēc platības un darbinieku skaita ir vismazākais, tāpēc tur organizatoriskā struktūra ir vienkāršāka. Ludzā un Alūksnē vēl ir arī ražošanas cehi. Alūksnē ir kulinārijas un gaļas cehs, kuros kopā strādā septiņi darbinieki. Ludzā ir kulinārijas, gaļas, konditorejas, krēma un zivju cehs, kur tiek nodarbināti 15 darbinieki.
Ludzas veikalā šobrīd strādā 40 cilvēki. Veikala tirdzniecības zāle ir sadalīta nodaļās – maizes, dzērienu, alkohola, piena, desu, augļu un dārzeņu, bakalejas u.c. Nodaļas ir izvietotas atbilstoši preču izvietošanas mūsdienu principiem – maizes un piena nodaļas atrodas veikala galā. Lai patērētāji ejot pēc maizes, kurā ir vajadzīga gandrīz katram, paiet cauri visam veikalam, un visdrīzāk ieraudzīs vēl kaut ko noderīgu. Pie gaļas vitrīnas apakšā ir plauktiņš ar gurķīšiem un kečupiem, kas labi der gaļai utt. Izkārtot preces veikalā palīdzēja „Elvi” konsultanti.
Veikalā ir 4 kases aparāti, vienlaikus strādā 1- 4 kasieri atkarībā no klientu skaita, parasti 2. Kasieri nomaina viens otru ik pēc stundas strādājot tirdzniecības zālē, jo sēdošs darbs ir ļoti nogurdinošs un ar laiku koncentrēšanas spēja samazinās. Vēl veikalā ir krāvējs, sētnieks, apkopējs, noliktavas pārzinis. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация