Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:186547
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.07.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 37 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Tātad, uzņēmumu ienākuma nodokļa likme Latvijā un Lietuvā ir vienāda, Igaunijā ir sava sistēma. Nodoklis no iedzīvotāju ienākumiem viszemākais ir Lietuva, bet augstākais – Latvijā. Sociālas iemaksas Igaunijā ir sadalītas tā, lai darbiniekiem šis iemaksas būtu minimālas (3,8%), savukārt darba devējam ir jāmaksā 33% vai pat 41% par darbinieku, kas ir vairāk salīdzinot ar kaimiņvalstīm. Latvijā nodokļos vairāk jāmaksā darba ņēmējiem, Lietuvā ir par 1,5% mazāka nodokļa likme darbiniekiem. Savukārt darba devēja daļa Lietuvā ir lielāka.
Īpašumā nodokļa noteikšana Latvijā un Lietuvā notiek analoģiski, jāmaksā ir gan par zemi, gan par ēkām tajā. Savukārt Igaunijā ir tikai Zemes nodoklis, par īpašumu atsevišķi nav jāmaksā.
Protams, katrā valstī ir vēl vairāki nodokļu veidi, bet darba ietvaros tiek apskatīti tie, kas ir piemērojami katram darba devējam Baltijas valstu teritorijā. Izvērtējot augstākminēto informāciju, darba autors nonāk pie secinājuma, ka Igaunijas nodokļu sistēma izskatās pievilcīgāka uzņēmējiem. Tomēr viennozīmīgi apgalvot ir sarežģīti, jo katram nodoklim ir savi izņēmumi, atvieglojumi utt. Bet arī eksperti augsti novērtē Igaunijas nodokļu sistēmu, it īpaši uzņēmumu nodokļa samaksas kārtību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация