Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:725427
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

8 SIA “Caramel” veic ēdināšanas pakalpojumus, tādēļ ar nepārtikas preču sagatavošanas procesu uzņēmumā nenodarbojas. Pārtikas produkti tiek pārstrādāti. Dārzeņus un augļus pirms lietošanas tiek mazgāti aukstā ūdenī.
Laiku, kurā darbinieki veic izejvielu apstrādi, pusfabrikātu sagatavošanu, ēdienu gatavošanu un tā realizāciju, sauc par ražošanas darba laiku, kas, savukārt, nosaka un veido uzņēmuma ražošanas ciklu – laiku, kurā produkts un pusfabrikāti pakāpeniski “iziet” visas pārstrādes stadijas un pārveidojas par gatavu produktu. Lai saīsinātu šo ražošanas ciklu, veic dažādus pasākumus:
1) izmanto dažādus pusfabrikātus ēdienu gatavošanā,
2) savlaicīga izejvielu un pusfabrikātu piegāde darba vietai,
3) intensificē tehnoloģisko procesu, ieviešot augstas ražības modernas iekārtas, mehanizētas līnijas un inventāru un racionāli to izmanto,
4) paaugstina darbinieku kvalifikāciju,
5) veic pareizu darba dalīšanu starp darbiniekiem,
6) pareizi organizē ražošanas procesu.
Ražošanas cikls. Laiks, kas paredzēts tehnoloģiskajiem procesiem. Darbinieki veic gan pamatdarbu, kura laikā no izejvielām tiek pagatavoti gatavie ēdieni (piemēram, salātu sagatavošana), gan papilddarbu, kurā tiek radīti apstākļi procesa norisei (piemēram, konservu atvēršana, lai no tā izņemtu produktu, kurš nepieciešams salātiem) un galda kopšana. Intervāls starp šiem tehnoloģiskajiem procesiem. Laiks, kad produkts pārvietojas no viena ražošanas iecirkņa uz citu. Katrs ražošanas process sastāv no vairākām stadijām, piemēram, dārzeņu pusfabrikātu izgatavošanas process sastāv no sekojošām stadijām: - izejvielu piegāde, - uzglabāšana, - pirmapstrāde, - gatavu pusfabrikātu transportēšana. Darba organizācija ēdināšanas uzņēmumos Stadijas sastāv no pakāpēm, piemēram, dārzeņu pirmapstrādes stadija sastāv no:
• šķirošanas,
• mazgāšanas,
• tīrīšanas,
• pārtīrīšanas,
• mazgāšanas,
• sagriešanas.
Sakņu un dārzeņu pirmapstrādes procesa pakāpes (stadijas). Šķirošana pēc izmēra un kvalitātes (atdala piemaisījumus, bojātos dārzeņus, kas sekmē racionālāku izmantošanu, kā arī samazina atkritumu daudzumu). Mazgāšana (lai notīrītu pielipušās zemes un smilšu daļiņas). Tas uzlabo tālākās apstrādes mašīnu higiēnas stāvokli, pagarina to ekspluatācijas termiņus). Tīrīšana (atdala daļas ar zemu barības vērtību). Pārtīrīšana (acošana), kur atdala no dārzeņiem neizmantojamas daļas, kuras netika notīrītas mehāniskā tīrīšanas procesā. Mazgāšana, sagriešana (veicina dārzeņu vienmērīgāku izkarsēšanu, tos termiski apstrādājot, piešķir ēdieniem pievilcīgāku izskatu un uzlabo garšu) [http://www.rtpv.edu.lv/spaw/uploads/files/darba%20org%20jauns.pdf].

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация