Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:126872
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  SIA „SIA ABC” apraksts    5
1.1.  SIA „SIA ABC” vadīšana un vides raksturojums    5
1.2.  SIA „SIA ABC” grāmatvedības organizācija    9
2.  SIA „SIA ABC” izmaksu klasifikācija finanšu grāmatvedībā    17
3.  SIA „SIA ABC” vadības grāmatvedība    21
  Secinājumi    24
  Priekšlikumi    26
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    27
Фрагмент работы

Secinājumi
1. SIA „SIA ABC” ir samērā strauji attīstošs uzņēmums, kuram ar katru gadu palielinās gan kopējais apgrozījums, gan katras struktūrvienības apgrozījums, tas nozīmē, ka uzņēmuma ar katru gadu spēcīgāk attīstās un palielina savu apgrozījumu meklējot gan jaunus klientus, gan piedāvājot jaunu preci. 2010. gada neto apgrozījums salīdzinājumā ar 2009. gadu palielinājās par 13150 latiem jeb par 5,3%.
2. „Kancelejas preču” veikala apgrozījums 2010. gadā sastādīja vislielāko īpatsvaru uzņēmuma ieņēmumos, t.i., 55% no kopējā apgrozījuma, bet otrs lielākais ieņēmumu gūšanas avots bija kondicionieru uzstādīšana, kas attiecīgi sastādīja 38% no kopējā apgrozījuma. „Rotaļlietu” veikala apgrozījums sastādīja 5%, bet ieņēmumi no printēšanas pakalpojumu sniegšanas – 2% no kopējiem 2010. gada ieņēmumiem.
3. Grāmatvedības uzskaitē jāveic saimniecisko darījumu dokumentācija, jāveic inventarizācija, informācija jāsistematizē un jāapkopo kontos, jāveic divkāršais ieraksts, jāsastāda gada pārskats un ikmēneša atskaites. Par grāmatvedības kārtošanu atbild vadītājs.
4. Grāmatvedības uzskaite tiek kārtota divkāršā ieraksta sistēmā grāmatvedības programmā „GRINS”.
5. SIA „SIA ABC” grāmatvedībā nemateriālos ieguldījumus uzskaita kontā 112 , kurā tiek uzskaitītas datorprogrammas, citu nemateriālo ieguldījumu uzņēmumam nav. Ilgtermiņa ieguldījumiem finanšu nolietojums tiek rēķināts pēc lineārās metodes, bet UIN aprēķināšanai pēc ģeometriski degresīvās metodes
6. Uzņēmuma apgrozāmie līdzekļi – krājumi, nauda un debitori. Atlikumā esošās preces veikalos un noliktavās tiek novērtētas pēc FIFO metodes.
7. Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas ir neto apgrozījuma gūšanai izlietotās produkcijas, preču vai pakalpojumu izmaksas ražošanas vai iegādes pašizmaksā. Gan 2009., gan 2010. gadā pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas bija vislielākie uzņēmuma izdevumi. 2009. gadā izmaksu īpatsvars kopējas izmaksās bija 65.9%, bet 2010. gadā un 69.9%, kas bija pieaudzis attiecīgi par 2.9 % punktiem. No pārdotās produkcijas ražošanas izmaksām vislielāko īpatsvaru sastāda izmaksas kancelejas precēm, kas sastāda attiecīgi 2009. gadā – 39.5%, bet 2010. gadā 42.5% no kopējām izmaksām.
10. Izmaksu uzskaite un pašizmaksu kalkulācijas ir ļoti noderīgas uzņēmuma vadītājam, lai varētu produktīvi attīstīt savu biznesu. Uzņēmumā ir nepieciešama gan finansu, gan vadības grāmatvedība. Tātad uzņēmuma vadītājam ir nepieciešams speciālists šajās abās jomās. Izmantojot kalkulācijas uzņēmuma darbībā ir daudz vieglāk orientēties uz izstrādājuma vajadzīgo cenu, kā arī secināt cik liels uzcenojums ir jāuzliek ražojumam, lai tas sevi atpelnītu un nestu uzņēmumam peļņu.
11. Uzņēmumā netiek veikta pienācīga vadības grāmatvedības uzskaite.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация