Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:106684
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  VALSTS DARBA INSPEKCIJAS STRUKTŪRA UN SASTĀVS, PILNVARAS    5
1.1.  Valsts darba inspekcija    7
1.2.  Ziemeļvidzemes reģionālā valsts darba inspekcija    8
2.  JURISTA LOMA ZIEMEĻVIDZEMES RVDI    9
3.  VALSTS DARBA INSPEKCIJAS DARBĪBAS PRINCIPI    15
  NOSLĒGUMS    18
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    20
Фрагмент работы

Informācija, kas izmantota, lai izveidotu prakses atskaiti iegūta no Ziemeļvidzemes RVDI nolikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē iestādes darbību, Valsts darba inspekcijas mājas lapas internetā, u.c.
Valsts darba inspekcija ir valsts uzraudzības un kontroles institūcija, kura savu darbību veic saskaņā ar Valsts darba inspekcijas likumu un Ministru Kabineta 2002.gada noteikumiem nr.158 “Valsts darba inspekcijas nolikums.” Valsts darba inspekcijai ir saistošs Darba likums, Civillikums, Civilprocesa likums, Administratīvā procesa likums, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, Darba aizsardzības likums un citi, kā arī apmēram 160 dažādi Ministru kabineta noteikumi darba aizsardzības jomā.
Atbilstoši 2001.gada 28.decembrī pieņemtajam Valsts darba inspekcijas likumam, uzraudzības un kontroles funkcijas darba, darba aizsardzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā veic Valsts darba inspekcija. Saskaņā ar LR likumdošanā noteikto VDI kompetencē esošo jautājumu loku, inspekcijas darbības misija ir: sociāli un tiesiski aizsargāts darba tiesību subjekts drošā darba vidē.
VDI darbības misijas īstenošanai ir izvirzīts sekojošs darbības pamatmērķis : panākt darba tiesisko, darba aizsardzības, bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības likumdošanas ievērošanu un līdz ar to arī samazināt nelaimes gadījumos darbā cietušo un arodslimnieku skaitu.
VDI savā darbībā ir neatkarīga no jebkuras ārējās ietekmes (tai skaitā, valsts un pašvaldību institūcijām, sabiedriskām organizācijām un to apvienībām, darba devējiem).
Valsts darba inspekcija ar tās sastāvā esošajām reģionālajām Valsts darba inspekcijām īsteno valsts uzraudzību un kontroli par darba, darba aizsardzības, nodarbinātības, tirgus uzraudzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā pieņemto likumu un ar tiem saistīto normatīvo aktu ievērošanu darba vietās…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1122552
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация