Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:610123
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads

Savā darbā es vēlos sniegt ieskatu par sekojošo problēmjautājumu – Vai aborts ir ētiska vai amorāla rīcība? Šo tēmu es izvēlējos tāpēc, ka sabiedrībā jau ilgāku laiku tiek apspriests jautājums – atļaut vai aizliegt abortus, vai varam likt vienādības zīmi starp jēdzienu „aborts” un „slepkavība”.
Jebkuras sievietes dzīvē grūtniecība ir satraucošs process, tomēr ir manāma arī tāda atšķirība – vai sieviete ir laimīga par šo notikumu vai tomēr tas nav bijis vēlams. Manuprāt, pēdējā gadījumā arī rodas domstarpības par abortiem.
Šajā darbā es apskatīju tēmu, kas vispār ir aborts gan no ētiskā viedokļa, gan arī no medicīniskā viedokļa. Vai aborts ir ētiska rīcība, šo jautājumu es vēlējos apskatīt no divām skatu pozīcijām. No nosodošās – konservatīvās pozīcijas puses, kā arī no attaisnojošu iemeslu puses – liberālās pozīcijas.
„Nav skaidrs, vai embrijs patiesi ir cilvēciska būtne, toties ir skaidrs, ka tā ir potenciāla cilvēciska būtne. Katrs, kas nogalina cilvēka embriju, nogalina nākotnē ar prātu un pašapziņu apveltītu cilvēku. Tas nozīme atņemt pasaulei to, kas ir vērtība sevī, un tas ir netaisnīgi. Aborts iznīcina racionālās un pašapzinīgās būtnes pasauli.” Kā teikusi Māte Terēze:„Aborts ir miera slepkava pasaulē, un lielākais miera grāvējs, jo, ja māte spēj iznīcināt pašas bērnu, citiem neatliek nekas cits kā nogalināt vienam otru. Nav nekā, kas viņus spētu atturēt no tā”

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1137009
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация