Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:602754
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1.5.9. Pārskata 1.-8.soli un, ja nepieciešams, izdara korekcijas; veic anketas pavairošanu iepriekšpārbaudes veikšanai
Viens no pēdējiem anketas izveides posmiem ir pārskatīšana un koriģēšana. Ir jāpārliecinās par jautājumu vienkāršību vai tos nevar pārprast, vai tie nav aizskaroši un mulsinoši. Pirms pavairot anketas pārliecinās vēl par papīra un drukas kvalitāti, ja viss apmierina, tad anketas tiek pavairotas nepieciešamajā daudzumā, lai veiktu anketas testēšanu.

1.5.10. Veic iepriekšpārbaudi un, ja nepieciešams, veic korekcijas
Testēšanu ir jāveic, lai noskaidrotu kā anketa pilda savu funkciju, izvērtējot katru jautājumu un to secību. Testēšanas process ar ieviest izmaiņas pat labi izstrādātās anketās. Šajā procesā tiek pārbaudīti visi anketas aspekti, tajā skaitā- jautājumu saturs, formulējums, secīgums, atbilžu variantu struktūra un veidi un pat anketas forma un izskats. Tiek ieteikts veikt divus anketēšanas izmēģinājumus:
• Personīgā intervija- netiek ņemts vērā kāda intervēšanas metode tiks izmantota un tiek izmantota intervija, jo tās laikā pēc respondenta uzvedības pētnieks redz jautājumu kvalitāti un respondenta reakciju uz tiem.
• Pirms aptaujas anketas testēšana, tas ir otrais anketēšanas izmēģinājums, kas ir anketas testēšana nepārsniedzot 30 respondentu skaitu. Anketas izmēģināšana ir vislētākais garantijas veids, kā pētnieki var pārliecināties par gala rezultātiem.
Pētniekiem parasti ir jāmēģina panākt pēc iespējas lielāku respondentu skaitu. To viņi var panākt 1) iepriekš iepazīstinot par anketēšanas mērķiem, 2) piedāvājot apbalvojumu par kvalitatīvi aizpildītu aptauju- naudā vai mantiski, 3) tiem respondentiem, kuri uzreiz nav atsaukušies aizpildīt aptauju var periodiski sūtīt atgādinājumus. Pareizi pielietojot šīs pamudināšanas metodes var būtiski palielināt respondentu skaitu .

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация