Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:929776
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iespaidu uz vadāmās sistēmas organizāciju, attiecībām sistēmā atstāj gan sabiedrība, tās intereses, gan attiecības, kas veidojas organizācijas iekšienē un ar citām organizācijām vadīšanas procesā. Tās kopā nosaka organizācijas darbības mērķus, principus, formas, metodes, kas savukārt mainās atbilstoši izmaiņām organizācijas iekšējā un ārējā vidē.
Lai organizācijas ārējās vides faktori negatīvi neietekmētu biznesa vidi, ir nepieciešams sakārtot organizācijas iekšējo vidi. Uzņēmuma mērķus, darbiniekus, struktūru, organizācijas kultūrvērtības, menedžmenta darba stilu un tehnoloģijas. Skolā šī sistēma vairumā darbojas, bet ir jādarbojas arī mārketinga iekšējās vides faktoriem - Institucionālais menedžments; Finanses; Zinātne un pētniecība; Piegāde; Ražošana; Grāmatvedība. Un tāpēc skolas biznesa vidē ļoti svarīga loma ir finansu menedžmentam un finansu menedžmenta pārvaldes struktūrai. Skolā darbojas tikai daļa no šīs struktūras, bet, ja uzņēmums skolā ir neatkarīga vienība no skolas, tad šāda struktūra pastāv. [Skat.pielikumā Nr1].
Finansu menedžments ir radošs process, atrodas mainīgā vidē, to ietekmē valsts izveidotā tiesiskā bāze, klienti, tirgus, kreditori, finansu institūcijas, investori utt. Līdz ar to finansu menedžments balstās uz analīzi un plānošanu, un inovācijām. Īpaša vērtība finansu menedžmentam jāpievērš statūtu kapitālam, rezerves kapitālam, uzkrāšanas fondam.
Finansu menedžmentā nozīmīga ir ne tikai stratēģija, bet arī uzņēmuma struktūra, tehnoloģija, personāls, finansēšanas kārtība, iekšējā uzskaite, sistēma, tiesību, pienākumu un atbildības reglamentēšana.
Lai gan vairumā gadījumu uzņēmējdarbībā (arī skolā) orientējas uz tekošajiem ienākumiem, tomēr galvenā nozīme finansu darbībā ir stratēģiskai nostādnei, un laika faktoram, kurā atgūstami produktā ieguldītie izdevumi. Pastāv finansu menedžmenta stratēģija un taktika.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация