Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:556268
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
Uzņēmuma īss apraksts    3
Atalgojums, tā veidi    4
2.1  Laika samaksa    6
2.1.1  Laika samaksa SIA “ELPA”    8
2.2  Gabaldarba samaksa    10
2.2.1  Gabaldarba samaksa SIA “ELPA”    11
2.3  Akordsamaksa    12
2.3.1  Akordsamaksa SIA “ELPA”    13
2.4  Prēmija    15
2.4.1  Prēmijas SIA “ELPA”    16
2.5  Piemaksas    17
2.5.1  Piemaksas SIA “ELPA”    18
Darba izvērtēšanas metodes    19
3.1  Ranžēšana    21
3.1.1  Ranžēšana SIA “ELPA”    21
3.2  Klasificēšana    23
3.3  Punktu metode    24
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotā literatūra    27
Фрагмент работы

Studiju darbs ar nosaukumu atalgojuma sistēma un darba novērtēšana uzņēmumā SIA “ELPA” ietver sevī informāciju par pašā uzņēmuma SIA “ELPA” īsu darbības un attīstības vēsturi, kā arī informāciju par atalgojuma sistēmas un darba novērtēšanu no teorētiskā aspekta un tieši kādas metodes tiek pielietotas uzņēmumā SIA “ELPA”.
Tēmu atalgojuma sistēma un darba novērtēšana uzņēmumā SIA “ELPA” darba veicējs izvēlējās, jo iepazīstot uzņēmumu atklāja nepilnības attiecībā uz atalgojuma sistēmu un neatbilstību darba novērtēšanā, kas ir izveidojušās uzņēmuma vadībai nepievēršot lielāku uzmanību šai tēmai.
Studija darba mērķis ir novērtēt atalgojuma sistēmu un darbinieku novērtēšanu no teorētiskās un praktiskās puses uzņēmumā SIA “ELPA”.
Lai sasniegtu nosprausto mērķi darba veicējs izvirzīja noteiktus darba uzdevumus:
Izvērtēt atalgojuma sistēmas veidus;
Novērtēt atalgojuma sistēmu uzņēmumā SIA “ELPA”;
Izvērtēt darba novērtēšanas veidus
Analizēt darba novērtēšanas veidus uzņēmumā SIA “ELPA”.
Darba veikšanai tika izmantota informācija no dažādiem informācijas iegūšanas avotiem, kā mācību grāmatas, interneta resursi un uzņēmuma sniegtā informācija par atalgojuma sistēmu darbu novērtēšanu.
Uzņēmums SIA “ELPA” ir piena pārstrādes uzņēmums, kurš atrodas Kazdangas pagastā Liepājas rajonā. Uzņēmuma darbība ir piena pārstrāde, ražojot ekoloģiski tīrus lauksaimniecības produktus. Uzņēmuma dibināšanas ideja par piena pārstrādes ražotnes veidošanu radās 1992.gadā. piena pārstrādes iekārtas un to finansējums tika atrasts Vācijā. Piens pietiekamā daudzumā bija uz vietas 50 km rādiusā pie vietējiem zemniekiem. Reāli savu saimniecisko darbību uzņēmums uzsāka 1993.gada janvārī.
Sākumā piena ražotne atradās Kazdangas tehnikuma ēdnīcas neizmantotajās telpās. Sākotnēji tika nodarbināti 6 cilvēki, kuri ražošanas uzsākšanā ieguldīja savus personiskos naudas līdzekļus. Telpu īre ar katru gadu palielinājās, tāpēc SIA “ELPA” pieņēma lēmumu meklēt jaunas telpas saimnieciskai darbībai.
1996.gada janvārī izsolē tika nopirkts bijušais kultūras nams Kazdangas pagasta Valātā. To pārbūvēja atbilstoši ražotnes prasībām. Tika piesaistīti vēl cilvēki, kuri ieguldīja savus līdzekļus attīstībā. 1996.gada 17.aprīlī SIA “ELPA” atsāka ražot produkcija. Uzņēmuma produkcijas klāstā ietilpst – pasterizēts piens, salds krējums, skābs krējums, biezpiens, vājpiena kefīrs, pilnpiena kefīrs, pilnpiena jogurts ar dažādām garšas piedevām, piena siers.
Pirmos desmit gadus uzņēmuma gatavā produkcija tika realizēta vairumtirdzniecības bāzēm, tirgiem, ēdināšanas iestādēm, pansionātiem, izglītības iestādēm, mazumtirdzniecības veikaliem Liepājā, Liepājas rajonā, Kuldīgā, Kuldīgas rajonā, Saldū, Saldus rajonā kā arī Rīgā. Pašlaik uzņēmums vairs nesadarbojas ar vairumtirdzniecības bāzēm un neved savu produkciju uz Rīgu peļņas nolūkos. Uzņēmums nesadarbojas ar lielveikalu tīkliem, dēļ akcijā un lielajām atlaidēm, kurām uzņēmumam ir jāpiekāpjas, lai sadarbotos ar lielveikaliem.
Pašlaik uzņēmumā strādā 30 darbinieki, no kuriem 12 darbinieki ir iesaistīti tieši produkcijas ražošanas procesā – ražotnes cehā. Visi uzņēmuma akciju jeb daļu turētāji ir iesaistīti uzņēmuma saimnieciskajā darbā, citi ir nodarbināti produkcijas ražošanas cehā, citi uzņēmuma administrācijā, bet vēl citi izejvielas piegādes procesā.
Uzņēmums turpina savu attīstību. Viens no galvenajiem plusiem, kas tagad vairāk varētu palīdzēt uzņēmuma darbībā ir tas, ka uzņēmums ir izgājis Eiropas Savienības sertifikāciju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация